Maasika-hapukoorejäätis
Viimasel ajal leiab minu külmkapist kindlasti mõned karbid jäätist – olgu siis isetehtud või poest ostetud. Poejäätis kulub üldjuhul siiski jäätisekokteili valmistamiseks.
See hapukoorejäätise retsept kinnitab, et kodune jäätisetegu on imelihtne ja valmib kerge vaevaga. Ja selleks ei pea omama spetsiaalset jäätisemasinat. Tulemuseks ilus vanaroosat värvi kreemjas jäätis. Maasikate asemel võib jäätises kasutada ka muid marju – näiteks vaarikaid või mustsõstraid.
See hapukoorejäätise retsept kinnitab, et kodune jäätisetegu on imelihtne ja valmib kerge vaevaga. Ja selleks ei pea omama spetsiaalset jäätisemasinat. Tulemuseks ilus vanaroosat värvi kreemjas jäätis. Maasikate asemel võib jäätises kasutada ka muid marju – näiteks vaarikaid või mustsõstraid.
Maasika-hapukoorejäätis
500 g (külmutatud) maasikaid
450 ml rõõska koort
500 g hapukoort
suhkrut
Vahusta kergelt rõõsk koor, lisa juurde (sulanud) maasikad ja hapukoor, maitse järgi suhkrut. Sega ühtlaseks ja vala külmutuskarpi ning aseta sügavkülma. Sega jäätis kahvliga 3-4 korda iga poole tunni tagant, seejärel lase lõplikult külmuda.
Algretsept: Nami-Nami
See on tõeline suvine lemmik! Nii lihtne teha ja maitsev ka:)