Suitsulõhe-kartulivorm

Lihtne ja maitsev vormiroog kartulist ja suitsukalast. Kui tervet suitsukala osta ei taha, siis olen kasutanud kuumsuitsutatud lõhe kõhuääri, mida kalalettides müüakse.
Roa kiiremaks valmimiseks keedan eelnevalt kartuliviile, vastasel juhul peaks küpsetusaega ahjus pikendama kuni tunni ajani, et kartulid pehmeks küpseksid. Rammusama toidu valmistamiseks võib piima asendada rõõsa koorega.

Suitsulõhe-kartulivorm

2-4-le sööjale

6 kartulit
100 g kuumsuitsulõhet
2 muna
3 dl piima või rõõska koort
värsket tilli
soola-pipart
võid

Koori ja viiluta kartulid õhukeselt. Keeda kartuliviile 5 minutit ja lase veidi jahtuda.
Lao väiksema võitatud ahjuvormi põhja vaheldumisi kiht kartulit ja lõhet, alustades ja lõpetades kartulikihiga. Klopi munad piimaga lahti, lisa hakitud till ja maitsesta soola-pipraga. Vala muna-piimasegu ühtlaselt kartulitele.
Puista peale mõned võitükikesed ja küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga