Suvikõrvitsavorm sinihallitusjuustuga

Juba räägitakse taaskordsest suvikõrvitsauputusest. Kahjuks endal pole 🙁 , kuid õnneks on paljudel tuttavatel, kes lahkesti saaki jagavad.

See suvikõrvitsavorm on olemuselt pigem nagu ahjuomlett, sest sisaldab palju mune. Erinevalt Nami-Nami retseptis kasutatud fetajuustule, jääb sinihallitusjuustuga tulemus hoopis teistmoodi tugevama maitsega. Suvikõrvitsavorm sobib nii iseseisva toiduna, serveerituna näiteks grillvorstide kõrvale või rohelise salatiga. Mulle maitses kõige paremini pisut jahtununa.



Suvikõrvitsavorm sinihallitusjuustuga

4-le sööjale

1 väiksem suvikõrvits
1 sibul
0,5 tl punet
0,5 tl soola
pipart
4 muna
250 g ricottat
250 g hapukoort
100 g sinihallitusjuustu
50 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Valmistamine:
Lõika sibul ja 3/4 suvikõrvitsast kuubikuteks. Kuumuta pannil õli ja prae sibula- ja suvikõrvitsatükke kuni suvikõrvits on küpsenud. Maitsesta pune, soola ja pipraga.
Tambi ricotta kahviga ühtlaseks. Klopi munad lahti ning sega ricotta ja hapukoorega. Lisa juurde küpsetuspulbriga segatud jahu.
Tükelda sinihallitusjuust ning lisa koos praetud suvikõrvitsa ja sibulaga munasegu hulka. 
Vala segu väiksemasse küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi (mina kasutasin 20×20 cm vormi). Laota peale alles jäetud suvikõrvitsa viilud. Raputa peale paprikapulbrit.
Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 30 minutit kuni suvikõrvitsavorm on läbi küpsenud. Enne serveerimist lase hetk jahtuda.


Algretsept: Nami-Nami



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga