Peedi külmsupp

Niiiii mõnus… peedine külmsupp muidugi, aga ka  praegune suveilm. Kui enamus kaaskodanikke lõõskavat päikest kirub ja konditsioneeri üha jahedamaks keerab, siis mulle küll sobib. Võib-olla seetõttu, et kõige kuumema aja päevast veedan ma ju tegelikult jahedas kontoriruumis ning õhtuks on lõõskav päike juba taandunud. Ja nii mõnus on soojas õhtupäikeses süüa jahutavad külmsuppi.
Külmsupp on ses mõttes hea universaalne, et sinna sisse võib panna kõike parasjagu külmkapis leiduvat – kurki, tomatit, redist, vorstijupi. Keefiri võib asendada näiteks maitsestamata jogurtiga või hoopis külma kaljaga.


Peedi külmsupp

2-le sööjale

1 keedetud peet
2 tomatit
2 hapukurki
6 redist
3 keedetud muna
0,5 l keefiri
rohelist sibulat
sidrunimahla
soola
Valmistamine:
Haki keedupeet väikesteks kuubikuteks ja sega veidikese keefiriga. Lisa juurde hakitud tomatid, kurgid, redised, 2 keedetud muna ja sega läbi. Vala juurde ülejäänud keefiri, maitsesta soola-pipra ja sidrunimahlaga. Võimaluse korral lase supil külmas 15 minutit maitsestuda. Serveerimisel lõika 1 muna sektoriks ja aseta  supile kaunistuseks. Riputa peale rohelist sibulat.


5 thoughts on “Peedi külmsupp”

  • Mina kaa 🙂
    Eelmisel nädalal oli kolmel järjestikusel päeval minu lõunamenüüs lihtne keefirisupp kurgist, tomatist ja lastevorstist. Peab vist tänagi poodi lippama 😉

  • Ma tein teisipäeval suurele laste ja sõbrannade seltskonnale külma keefirisuppi. Sisse läks kurk, röstitud peet, rohkelt maitserohelist ja peale siis oma kanade uskumatult kollased munad 🙂

    Mõnus!!

  • Tundub ahvatlev Pille! Eriti teades, et teie päev möödus mõnusalt terassil peesitades, võis külmsupp taevalik tunduda 😉

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga