Muna-leivapesad

Sel lihavõtetel meie munasid ise ei värvinudki, mis aga ei tähenda, et mune ei söönud. Alustasime Suure reede hommikut toeka hommikusöögiga, milleks olid muna-leivapesad rohelise salatiga. Mõnus värske algus päevale.




 















Muna-leivapesad

4 viilu vormileiba (kasutasin rukkileiba, aga katsetaksin ka õhulise täisteraleivaga)
1 spl võid
4 muna
soola
pipart


Rulli leivaviilud taignarulliga lamedamaks (mugav on seda teha 2 küpsetuspaberilehe vahel, sest minul kippus leib alguses lõikelaua külge kinni jääma) ja suru lamedad leivaviilud muffinivormi aukudesse, et moodustuksid leivakorvid. Sulata või ja pintselda leivakorvid seest sulavõiga.
Küpseta leivakorve 200-kraadises ahjus 5-6 minutit.
Löö iga korvi sisse muna, raputa peale soola ja pipart. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 8-10 minutit kuni muna on soovikohaselt hüübinud. 
Lase hetk jahtuda ja eemalda muna-leivapesad vormist. 
Serveeri rohelise salatiga.










3 thoughts on “Muna-leivapesad”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga