Krõbe kana magushapus kastmes

Need krõbedad kanapalad peaksid küll meeldima kõigi aasia köögi austajatele, sest tegemist on ühe populaarseima roaga kohaliku hiina restorani Tsink-Plekk-Pange menüüs. Vaata ka Nami-Nami hiina köögi teemalist kooskokkamisest.

Toekama eine valmistamiseks võib kõrvale pakkuda riisi või munanuudleid, kuid sobivad söömiseks ka niisama. Kindlasti läheb kordamisele.

Krõbe kana magushapus kastmes

4-le sööjale

Krõbeda kana jaoks (neljale):

2 kanafileed (kokku 500 g)
2 munavalget
2 küüslauguküünt
4 spl sojakastet
200 grammi tärklist
õli praadimiseks

Magushapu kastme jaoks:

2 spl õli
1 sibul
3 rohelist sibula valget varreosa
1 suur paprika
1 tl riivitud värsket ingverit
4 spl ketšupit
2 spl riisiäädikat
4 spl suhkrut
3 spl sojakastet
1 tl soola
200 ml kanapuljongit
1 tl tärklist

Tükelda kanafilee 1-2 cm suurusteks tükkideks. Vispelda munavalged, purustatud küüslauk ja sojakaste ning marineeri kanatükke minimaalselt 1 tundi, parem oleks 2-3.
Lõika sibulast ja paprikast ribad, haki ingver peeneks. Valmista puljong. Sega omavahel kastmeks kokku ketšup, riisiäädikas, sojakaste, tuhksuhkur ja tärklis. Kuumuta pannil õli ja prae sibulaid 3-4 minutit, lisa ingver, roheline sibul ja paprika ning prae umbes 5 minutit. Vala peale kastmesegu ja puljong. Vajadusel maitsesta vähese soolaga ja tõsta kõrvale paksenema.
Veereta kana tärklise sees nii, et tükid oleks ühtlaselt kaetud. Kuumuta pannil võrdlemisi suur kogus õli ja prae selles kanatükid, kuni pealt krõbedad ja seest mahlased (umbes 8-10 minutit). Vahetult enne serveerimist lisa kaste. Kõrvale sobib riis või munanuudlid.

Retsept: www.heatoit.ee



3 thoughts on “Krõbe kana magushapus kastmes”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga