Vahtrasiirupised kanatiivad
Mahlased, pigem magusamaitselised kanatiivad. Sobivad suurepäraselt suupisteks või kergeks eineks. Ja valmivad tõesti kerge (kokkusegamise) vaevaga.
- 12 tk kanakints (naha ja kontidega)
- 2.5 dl haput õunamahla
- 4 sl vahtrasiirupit
- 2 sl õli
- 2 sl sojakastet
- 0,5 tl kaneeli
- 6 küünt koorimata küüslauku
Valmistamine:
Pane kanatükid suurde kilekotti või kaussi. Lisa kõik ülejäänud ained, mulju kõik korralikult läbi ja sulge kotid või kata kauss. Jäta ööseks või kuni kaheks päevaks külmkappi marineerima. Võta kilekott/kauss külmkapist välja ja eelkuumuta ahi 200 kraadini. Kalla kottide sisu ahjupannile (nii et kana nahaga kaetud osa jääks ülespoole), pista eelkuumutatud ahju ja küpseta umbes 1 tund ja 15 minutit, kuni kõik on mõnusalt kleepuv ja kastanpruuniks tõmmanud.
Allikas: Nigella ekspress