Magus-vürtsikas köögiviljasalat

Tänavune sügis on olnud imeliselt pikk ja soe. Veel eilegi tõin kasvuhoonest korvitäie küpseid punaseid tomateid. Sahvrisse olen talveks valmis teinud erinevaid tomatikastmeid ja salateid.
Viimasena keetsin kokku magus-vürtsika köögiviljasalati. Salatisse läks porgandit, sibulat, paprikat, ube ja tšillit, eksootilist maitset lisavad ingver, kalakaste ja ananass ning põnevaks lisandiks on seesamiseemned.

Oleme köögiviljasalatit söönud niisama lisandina, aga olen kasutanud seda ka magus-hapu kastmena kana juurde. Selleks pruunista kanatükid, lisa magus-vürtsikas salat ja veidike vett ning ongi valmis.

Magus-vürtsikas köögiviljasalat
Kogus: ca 6 x 0,5 l purki

1 kg porgandit
1 kg sibulat
1 kg paprikat
500 g türgi ubasid
4-5 tšillipipra kauna
5 cm pikkune jupp ingverit
5 dl rapsiõli
500 ml tomatipastat
3 dl kalakastet
1 dl õunaäädikat
2 dl suhkrut
1 dl tärklist
2 dl ananassivedelikku (vajadusel lisa vett)
400 g purk ananassi oma mahlas
100 g seesamiseemneid

Puhasta köögiviljad ja tükelda väikseks. Kuumuta suures paksupõhjalises potis õli, esmalt lisa porgand ja sibul ning hauta 5-6 minutit. Lisa paprika, oad, tšilli ja ingver. Kuumuta paar minutit (vajadusel lisa veidi vett). Seejärel lisa tomatipasta, kalakaste, õunaäädikas ja suhkur. Lase vaiksel tulel keeda 20 minutit või kuni köögiviljad on pehmed. Kontrolli maitsestust!
Sega tärklis ananassimahlaga ja lisa köögiviljadele. Kuumuta kuni segu hakkab paksenema. Sega hulka seesamiseemned. Tõsta segu steriliseeritud purkidesse, sulge õhukindlalt ja säilita jahedas.

Retsept valmis koostöös Oliviaga





Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga