RETSEPTID

Kana-makaronivorm karrikastmega

Kana-makaronivorm karrikastmega

Inspireerituna Nami-Nami kooskokkamise teemast “Makaronivormid” valmis see kana-makaronivorm. Karrine kanakaste sobib ideaalselt ka riisi või kartulite kõrvale. 300 g makarone 2 kanafileed 0.5 tšillipipra kauna 2.5 dl kanapuljongit 1 dl hapukoort 1 sl sidrunimahla 300 g külmutatud herned, maisi, porgadeid 1 sl maisijahu 0.5 tl 

Suitsulõherisoto

Suitsulõherisoto

Risoto on kindlalt üks minu lemmikuid toite, mis sobib nii argiõhtusse kui ka pidulikumale lauale.  Suitsulõherisoto maitseb eriti hõrgult. Risoto valmistamine on tegelikult väga lihtne, sest tuleb ju koostisained vaid pannile visata ja aeg-ajalt segamas käia. Tulemuseks on mõnusalt kreemine riisiroog. Suitsulõherisoto 4-le sööjale 1 

Kaneeline õunakeeks

Kaneeline õunakeeks

Sügisõhtuse piparmünditeetee kõrvale sobib oivaliselt viil õunakeeksi. Kaneelisesse keeksi passivad hästi suuremad õunaviilud ja pähklitükid, mis sööjale väikse üllatuse pakuvad. 7 dl jahu 1 spl kaneeli 1 tl soodat 1 tl soola 3 dl õli või 150 g võid 4 dl suhkrut 3 suurt muna 

Sidruni-moonikeeks

Sidruni-moonikeeks

Külluslikult mooniseemneid sisaldav keeks on mõnusalt sidruniline. Mulle sidrun küpsetistest väga maitseb, nii ka see keeks. Samuti sai teistelt sööjatelt hulgaliselt kiidusõnu! PS. Peale söömist võiks igaks juhuks naeratust peeglist kontrollida, et mitte välja näha nagu ilma kiivrita sõitev rõõmus mootorrattur 😀 150 g võid 

Pommupüree

Pommupüree

Seda pommupüreed* serveerituna krõbedal röstsaial pakkus esimest korda mulle töökaaslane. Nädal aega painas mind mõte tollest ülimaitsvast kooslusest kuni lõpuks retsepti kätte sain. Hiljem leidsin sarnase retsepti ka Nami-Namist.Püree tuleb üsna küüslaugune, kes aga küüslauku ei armasta, võib seda mahedama maitse saamiseks eelnevalt ahjus röstida. 

Õuna-juustukook

Õuna-juustukook

Praeguseks teemaks on muidugi õunakoogid. Kuna külmkapis ootasid kasutamist mõned karbid toorjuustu, siis nii see idee sündiski. Kuskil olin ma varem näinud isuäratavat õuna-juustukooki, aga mitte ei suutnud meenutada, kus… Päeva lõpuks siiski mõtlesin välja, kus ma seda nägin – see oli blogis Toidutegu 🙂 

Puravikurisoto

Puravikurisoto

Ükspäev metsas kolades ja kukeseeni otsides, sattusin 2 kivipuraviku otsa. Kuigi ma ei ole kunagi midagi puravikest ega muudest seentest (välja arvatud kukeseentest) valmistanud, korjasin ma need siiski ülesse. Ja õigesti tegin 🙂 Puravikurisoto maitses imeliselt. 6-le sööjale 6 sl õli 200 g risotoriisi 1 

Kanada õunakook

Kanada õunakook

Viimastel päevadel on paratamatult sügise tunne – pilves taevas ja sagedased vihmahood, õnneks on õhk veel suviselt soe. Sügisõhtuse tee kõrvale sobib hästi üks mõnus õunakook.    Kanada õunakook    3-4 keskmist õuna väikeste kuubikutena   180 g nisujahu (3 dl)  0,5 tl soola   

Porgandimuffinid toorjuustuglasuuriga

Porgandimuffinid toorjuustuglasuuriga

Muffinid, mille tegemine võttis nädal aega. Ühel ilusal varajasel hommikul alustasin nende muffinite valmistamist, kuid kriitiliselt kella vaadates, tundus, et läheb siiski liiga kiirustamiseks. Suhkruga segatud või seisis päevi külmkapis. Järgmisel korral, kui võtsin uuesti kõik ained valmis, olid munad puudu. Jälle jäi võisegu seisma. 

Ciabatta koduse pestoga

Ciabatta koduse pestoga

Ciabatta valmistasin Mari-Liisi õpetuse järgi. Ühele pätsile lisasin peotäis värsket basiilikut ja päikesekuivatatud tomateid. Ciabattale võid peale määrida head taluvõid, niristada peale oliivõli või nautida hoopis värske pestoga. Pesto jaoks võta peotäis basiilikulehti, natuke seedermänniseemneid, parmesani, paar küüslauguküünt, oliivõli ja näpuotsatäis soola. Purusta kõik koostisained