Riisitarretis maasikakastmega

Nami-nami kooskokkamine riisidesserdid ja magusad kĂŒpsetised … endiselt 🙂
Riisitarretis ĂŒksi just erilist maitseelamust ei andnud, kuid maasikakastmega oli siiski vĂ€ga hea. VĂ”ib-olla oleks huvitavam kui riis pĂŒreestada ja tarretis saaks kreemisem.

Kogus: 4 portsjonile

  • 1 dl vett
  • 1 dl pudruriisi
  • 6 dl piima
  • 0.5 dl suhkrut
  • 1 sidruni koor ja mahl
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 3 tl ĆŸelatiini
  • 0.5 dl vett
  • 2 dl rÔÔska koort 35 %

Aja vesi keema ning lisa riis, kalla juurde ka piim ning lase vaevalt keevana pehmeks haududa.
Tavaliselt kulub selleks 40 minutit.
Maitsesta suhkruga ja lase jahtuda.
Riivi pestud ja kuivatatud sidrunilt peene riiviga kollane kooreosa, lÔika vili pÔigiti pooleks ja pressi mahl vÀlja.
Paisuta zhelatiin vees ning sulata siis kuumas vesivannis.
Mikserda puder taignakonksudega lÀbi, lisa leige zhelatiinilahus, sidrunikoor ja -mahl.
Vahusta koor tugevaks vahuks, kalla pudru peale ning tĂ”sta alt ĂŒlespoole kulgevate liigutustega segamini.
Jaga segu kas kuude magustoidupokaali vĂ”i tĂ”sta ĂŒhte suuremasse vormi.
Lase kĂŒlmas hĂŒĂŒbida 4 tundi vĂ”i jĂ€rgmise pĂ€evani. Serveeri marjakastmega.

Allikas: Õhtulehe retseptikogumik “Lahedad kodupeod kitsastel aegadel“, autor Maire Suitsu



1 thought on “Riisitarretis maasikakastmega”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. NÔutavad vÀljad on tÀhistatud *-ga