Šokolaadivahutort

Veel jõuab homseks isadepäevaks uhke tordi küpsetada. Üdini šokolaadine, kuid siiski mitte väga magus.  Kakaobiskviidi vahel šokolaadivaht, vahekihiks hapukas moos ja beseeküpsised.

Šokolaadivahutort

Biskviit:
4 muna
1,5 dl suhkrut
1,5 dl jahu
1,4 dl kartulitärklist
2 sl kakaod
1 tl küpsetuspulbrit

Vahele:
100 g beseeküpsiseid
1 dl haput moosi (kasutasin punasesõstramoosi)

Šokolaadivaht:
400 ml rõõska koort
200 g tumedat šokolaadi
2 muna

Peale:
200 g piimašokolaadi
mõned beseeküpsiseid

Vahusta muna suhkruga kohevaks vahuks. Sõelu hulka omavahel segatud kuivained ja sega tainas ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 24-cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit. Biskviidi küpsust kontrolli puutikuga. Jäta biskviit koos vormiga jahtuma. Jahtunud biskviit lõika kolmeks kihiks.
Šokolaadivahu jaoks sulata šokolaad, lase veidi jahtuda. Vahusta rõõsk koor tugevaks vahuks. Klopi munad kahvliga lahti, sega šokolaadi hulka. Seejärel sega hulkade kaupa šokolaadi hulka vahustatud koor.
Tordi kokkupanekuks määri alumisele kihile moosi, lao peale beseeküpsised ja kata poole koguse šokolaadivahuga. Tõsta peale teine biskviit. Määri peale ülejäänud šokolaadivaht ja kata viimase biskviidikihiga. Sulata piimašokolaad, nirista tordile. Kaunista beseeküpsistega.



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga