Tomati-peekoni plaadipirukas
Pühapäeva soolane pirukas.
Maitses hea, kuid järgmisel korral lisaks peekonile veidike soola.
Põhi:
- 700 g lehttainast
- määrimiseks muna
Täidis:
- 250 g suitsupeekonit
- 4-5 suurt tomatit
- 3 dl riivjuustu
- 2 spl pitsamaitseainet
- värsket basiilikut
Kata küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaat lahtirullitud lehttainaga. Pintselda lahtiklopitud munaga. Torka kahvliga mõned augud sisse. Küpseta praeahjus 220°C juures 10 minutit. Vahepeal lõika peekon ribadeks ja pruunista pannil. Tõsta peekoniribad eelküpsetatud põhjale ning lao peale viilutatud tomatid. Puista peale pitsamaitseainet ja riivjuustu. Küpseta praeahjus 175°C juures veel 20 minutit. Kaunista värskete basiilikulehtedega. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.
Retsept on pärit raamatust “Pirukad”