Tomati-peekoni plaadipirukas

Pühapäeva soolane pirukas.
Maitses hea, kuid järgmisel korral lisaks peekonile veidike soola.

Põhi:

  • 700 g lehttainast
  • määrimiseks muna

Täidis:

  • 250 g suitsupeekonit
  • 4-5 suurt tomatit
  • 3 dl riivjuustu
  • 2 spl pitsamaitseainet
  • värsket basiilikut

Kata küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaat lahtirullitud lehttainaga. Pintselda lahtiklopitud munaga. Torka kahvliga mõned augud sisse. Küpseta praeahjus 220°C juures 10 minutit. Vahepeal lõika peekon ribadeks ja pruunista pannil. Tõsta peekoniribad eelküpsetatud põhjale ning lao peale viilutatud tomatid. Puista peale pitsamaitseainet ja riivjuustu. Küpseta praeahjus 175°C juures veel 20 minutit. Kaunista värskete basiilikulehtedega. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

Retsept on pärit raamatust “Pirukad”



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga