Krõbedad vahukommibatoonid “Rocky road”
Jõuluvana tõi mulle uue miksri ja Nigella kokaraamatu “Nigella ekspress”. Miksrit selle retsepti juures küll vaja ei lähe, retsept on aga pärit justnimelt Nigellalt. Nii et Nigella retsepte saab siin kindlasti ka edaspidi näha 😉
Rocky road ehk kruusatee on mõnus maiustus krõmpsuvate küpsiste ja pehmete vahukommidega.
- 125 g võid
- 300 g tükeldatud šokolaadi
- 60 ml suhkrusiirupit
- 250 g kõvasid krõbedaid küpsiseid
- 5 dl väikeseid vahukomme
Kaunistamiseks:
- 2 tl tuhkstuhkrut
Valmistamine:
Sulata paksu põhjaga kastrulis või, šokolaad ja siirup. Tõsta umbes 125 ml saadud segu välja ja pane kõrvale.
Pane küpsised kilekotti ja tao tainarulliga puruks, nii et oleks nii puru kui ka suuremaid tükke.
Sega küpsisetükid ja -puru sulatatud šokolaadi juurde ja lisa vahukommid.
Kalla segu ruudukujulisele (23 cm läbimõõduga) fooliumalusele ja määri spaatli abil laiali. Kalla peale varem kõrvale pandud šokolaadisegu ja tasanda.
Pane segu 2 tunniks või terveks ööks külmkappi.
Lõika mass 24 piklikuks batooniks ja raputa peale läbi väikse sõela pressitud tuhksuhkur.
Allikas: Nigella Lawson