Nami-nami kooskokkamise riisidesserdid ja magusad küpsetised teemas valmis sidrunimaitseline riisikreem, mis serveerisin koos metsmaasika-rabarberikisselliga. Väga maitsev!
Sidruni- või laimimaitseline riisikreem:
- 1 dl pikateralist riisi
- keetmiseks vett ja näpuotsatäis soola
- 0,5 dl suhkrut
- 1 sl vanillisuhkrut
- sidrunit või laimi – 2 sl mahla
- 2 dl 35% rõõska koort
Valmistamine:
Keeda riis soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kalla keedetud riis sõelale, loputa külma veega ja nõruta hoolega.
Kalla riis kaussi, maitsesta suhkru, vanillisuhkru ja sidruni- või laimimahlaga.
Vahusta vahukoor ja sega riisi hulka.
Jaota riisikreem magustoidupokaalidesse, serveeri nt koos maasika-rabarberikisselliga.
Allikas: Soome Valio retsept (Sitruunainen riisivaahto) (retsept Nami-Namis)
Maasika-rabarberikissell:
- 1 l vett
- 1,5 dl suhkrut
- 1 l rabarberit
- 400 g maasikaid
- 2 sl tärklis
Valmistamine:
Kuumuta vesi ja suhkur potis keemiseni.
Keeda tükeldatud rabarbereid ja külmunud maasikaid 10 minutit, kuni rabarber on pehmenenud.
Sega väike kogus külma vett tärklisega ja nirista keevasse rabarberisegusse.
Lase korraks keema tõusta ja tõsta tulelt.
Serveeri jahutatult.
Allikas: Kodukiri (Angeelika Kang) (retsept Toidutares)
Aitäh kaasalöömise eest, Liisi!!
Rõõmuga 🙂
Very interesting points you have mentioned, regards
for posting.!