Sidruni-toorjuustukook

Nami-namist selline tore sidruni-toorjuustukook. Tsitrulistest valmistatud koogid, kreemid jm magustoidud on üldse väga lemmikud.
Peale ööpäevast seismist saime maitsta tõeliselt kreemjat sidrunilist kooki. Kindlasti proovin kunagi ära ka Toidutegu sidrunikoogi.

Põhi:

  • 2 dl hakitud röstitud sarapuupähkleid või
  • hakitud kreeka pähkleid või
  • jahvatatud mandleid
  • 2 dl purustatud Digestive-küpsiseid
  • 3 sl tuhksuhkrut
  • 5 sl sulatatud magedat võid

Täidis:

  • 450 g pehmet (väherasvast) toorjuustu
  • 2.5 dl suhkrut
  • 3 suurt muna
  • sidrunit (4 sl mahla ja 1 sl riivitud koort)

Valmistamine:

Peenesta või jahvata pähklid, sega küpsisepuru ja suhkruga.
Lisa sulatatud või. Suru segu 22 cm läbimõõduga rõngasvormi servadele ja põhjale. Hoia jahedas.
Klopi toorjuust õhuliseks. Lisa vähehaaval suhkur. Lisa ükshaaval munad. Lisa sidrunimahl ja riivitud koor. Vala täidis vormi.
Küpseta 45 minutit 175-kraadises ahjus, kuni täidis on enam-vähem hüübinud ja pealt läikiv.
Lase restil jahtuda. Hoia kaetult terve öö jahedas.
Enne serveerimist kaunista sidruniviilude ja mündiokstega.

Allikas: Retsept ilmus USA ajakirjas Bon Appétit
(Märts 1997,Lemon Cheesecake with Hazelnut Crust)



2 thoughts on “Sidruni-toorjuustukook”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga