Soolased kohupiimaküpsised kolmel moel

Kohupiimataignast küpsised on mõnusad ja pehmed. Katte osas saab igaüks oma lemmiku valida või siis valmistada mitu erinevat küpsisesorti. Mina tegin köömnetega, seesamiseemnetega ja riivjuustuga küpsiseid. 

SOOLASED KOHUPIIMAKÜPSISED

2 ahjuplaaditäit küpsiseid

3 dl jahu
0,5 tl soola
0,5 tl soodat
250 g kohupiima
200 g võid

1 muna
peale köömneid, seesamiseemneid või riivitud juustu

Sega omavahel jahu, sool ja sooda. Lisa kohupiim ja pehme või. Sega ühtlaseks taignaks. Tõsta tainas tunniks ajaks külmkappi tahenema. Rulli taigen kergelt jahusel laual küpsetusplaadi suuruseks tükiks. Lõika tainas laiupidi kolmeks ribaks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri pealt lahtiklopitud munaga ja puista üle meelepärase kattega. Lõika terava noaga piklikeks tükkideks.  Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Eralda küpsised soojana üksteisest.

Algretsept: Selveri retseptid




Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga