Keedukreemiga pasha

Keedukreemiga pasha

Lihavõttepühadeks valmistasin esimest korda pashat. Mingi mälestus on kunagi ammu pasha söömisest, kuid meie peres selle valmistamise traditsioon igaljuhul puudub. Ehk nüüd saab see siiski alguse 🙂

pasha-keedukreemiga

Keedukreemiga pasha sai väga hea, kuid järgmisel korral jätaksin pähklid ja puuviljad pisut suuremate tükkidena. Pasha valmistamiseks kasutada lisaks pashavormile ka lillepotti või muud nõud, millel on auk põhjas, et vedelik saaks välja nõrguda.  

KEEDUKREEMIGA PASHA

  • 50 g võid
  • 2 dl rõõskkoort
  • 3 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 2 tl vaniljesuhkrut
  • 1 dl kuivatatud aprikoose
  • 1 dl apelsinisukaadi
  • 1 dl mandleid
  • 400 g kohupiima
  • Pese mandlid ja kuivatatud aprikoosid kuuma veega. Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sulata potis või, lisa koor. Seejärel lisa munavaht ning kuumuta pidevalt vispeldades, kuni segu tiheneb (ära keeda!). Lisa vaniljesuhkur ning lase kreemil jahtuda.
  • Sega kohupiim sukaadi, kuivatatud aprikooside, mandlite ning keedukreemiga.
  • Vooderda pashavorm marliga ja vala kohupiimasegu vormi. Aseta vormi peale raskus ja tõsta külmkappi üleöö nõrguma.

  Algretsept: Oma Maitse



5 thoughts on “Keedukreemiga pasha”

  • Pildid on tehtud möödunud nädalavahetusel vanaema juures Lõuna-Eestis. Seal pole lumest enam jälgegi, kevadlilled õitsevad ning isegi väikesed rabarberipungad pistavad nina mullast välja.

  • 1 star
    For many years, I have actually fought unforeseeable blood glucose swings that left me
    really feeling drained pipes and inactive. However since including Sugar
    Protector right into my regular, I have actually observed a significant
    improvement in my total energy and stability. The dreadful
    mid-day thing of the past, and I value that
    this all-natural remedy achieves these results without any unpleasant or adverse responses.

    truthfully been a transformative exploration for me.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga