Magusas tšillikastmes lõhevardad
Kui šašlokist villand, grilli vahelduseks kala. Magusas tšillikastmes lõhevardad on üks minu lemmikretsepte kala grillimiseks. Ettevalmistusprotsess on minimaalne – vaid kala tükeldada ja segada kokku marinaadiained ning seejärel grillid- eriti mugav kui tahad kiiresti midagi lauale saada.
Magusas tšillikastmes lõhevardad on suurepärane valik nii peolauale kui ka suvegrillidele. Need lisavad mitmekülgsust ja vaheldust traditsioonilistele grillroogadele.
Magusas tšillikastmes kalapalad maitsevad magus-vürtsikalt, täiendades lõhe hõrku maitset.
NIPP! Allesjäänud lõhest saad järgmisel päeval valmistada maistva salati.
MAGUSAS TŠILLIKASTMES LÕHEVARDAD
- 800 g lõhefileed
- Marinaad:
- 3 sl magusat tšillikastet
- 2 sl sojakastet
- 1 sl valget veiniäädikat või õunaäädikat
- tükk riivitud ingverijuurt või 0.5 tl ingveripulbrit
- 1 sl fariinsuhkrut
Valmistamine:
Lõika lõhefilee suuremat sorti piklikeks kangideks.
Sega marinaadiained omavahel, lisa lõhekangid ja lase umbes tund aega maitsestuda.
Lükka lõhetükid leotatud puuvarraste või õlitatud metallvarraste otsa. Määri veel marinaadiga.
Grilli või küpseta valmimiseni, vardaid aeg-ajalt keerates.
VAATA LISAKS:
Liisi, aga kust Sina selle retsepti said? 😉
Mul on hetkelemmikuks grillitud lõhe Vietnami marinaadis, aga see krehvine marinaad on n-ö järjekorras.
Mina leidsin retsepti ikka Nami-Namist 😉
Mul siis järgmisena järjekorras Vietnami marinaadis lõhe.
Proovi kindlasti, oli kuidagi mõnusalt aromaatne ja parajalt eksootiline.