Puravikurisoto
Ükspäev metsas kolades ja kukeseeni otsides, sattusin 2 kivipuraviku otsa. Kuigi ma ei ole kunagi midagi puravikest ega muudest seentest (välja arvatud kukeseentest) valmistanud, korjasin ma need siiski ülesse. Ja õigesti tegin 🙂 Puravikurisoto maitses imeliselt.
6-le sööjale
- 6 sl õli
- 200 g risotoriisi
- 1 l värskeid puravikke (puhastatud, tükeldatud ja läbi kuumutatud)
- 2 sibulat
- 2 küünt küüslauku
- 2 dl valget veini (kuiva)
- 2-4 dl köögiviljapuljongit
- 1 dl parmesani laaste
- 1 dl petersellilehti (hakitud)
- soola
- musta pipart
Aja potis õli tuliseks, lisa riis ja kuumuta segades, kuni see on läbipaistev. Lisa tükeldatud seened ja hakitud sibulad, pruunista 2–3 minutit. Lisa ka purustatud küüslauk ja valge vein, sega läbi ning hauta madalal kuumusel. Kui kogu vedelik on riisi imendunud, kalla potti osa puljongist, nii et vedelik katab riisi. Hauta 30 minutit, lisades ülejäänud puljongi siis, kui eelnev on imendunud. Pärast riisi pehmenemist maitsesta risoto soolapipraga, sega hulka hakitud petersell ja Parmesan.
Allikas: 100 rooga