Kihiline kausitort virsikute ja banaanidega
Efektse välimusega kausitort sobib hästi pidulikuma söömaaja lõpetuseks. Valmistamine on väga lihtne, sest küpsetama ei pea ja soovitan katsetada isegi neil, kes koogivalmistamisest veel midagi ei tea. Puuvilju saab soovikohaselt varieerida või asendada hoopis marjadega, suvisel ajal tasub kindlasti proovida värskete maasikate-vaarikatega.
- 1 biskviitpõhi
- 1 suur purk virsikukompotti
- niisutamiseks 1 dl kompotivedelikku (soovi korral võid vedelikule lisada tilgakese konjakit)
- 2 küpset banaani
- 2 dl karamellkastet
- 500 g kohupiimapastat
- 0,5 dl sidrunimahla
- 1,5 dl tuhksuhkrut
- 2 tl vanillsuhkrut
- 2 dl vahustatavat vaniljekastet
Kaunistamiseks:
- füüsaleid
Nõruta virsikud ja mõõda välja 1 dl kompotileent. Tükelda virsikud ja banaanid väiksemateks tükkideks.
Mikserda kohupiimapasta sidrunimahla, tuhksuhkru ja vanillsuhkruga. Vahusta vanillkaste. Murra biskviitpõhi tükkideks ja lao serveerimisnõu põhja ning immuta kompotivedelikuga. Laota biskviidikihile pool virsiku- ja pool banaanitükkidest. Nirista peale karamellkastet ning selle peale 1/2 vanillkastet. Laota kõige peale 1/2 kohupiimasegust. Korda sama järgmise kihiga. Pealmiseks peab jääma kohupiimasegu kiht.
Kata kauss toidukilega ja pane 3-4 tunniks külma. Enne serveerimist kaunista füüsalistega.
Esimene kommentaar vist ei tulnud läbi. Kirjutasin siis teist korda. Väga ilus ja pidulik tort! Klaasnôus torti vôib nii pealt kui seestpoolt silmadega süüa juba siis kui se on pandud lauale. Pitslinik annab ôhulist tunnet juurde. Väga ilus pilt.
Oi kui ilus ja pidulik! Kui tort teha klaasnôusse, siis vôib kohe seda läbi klaasi imetleda ja alguses silmadega süüa. Pitsiline linik selle all môjub ôhuliselt.
Aitäh Voisula! See klaasnõu on justkui kausitordi jaoks loodud.
Mul on lihtsalt suu ammuli :O
Näeb võrratult kaunis välja! Kindlasti maitseb ka suurepäraselt 😛
Nii lihtne ja samas elegantne… super!
Aitäh Kaidi! Maitses küll väga hea 🙂
Mis karamellkaste?
Kasutasin poes müüdavat valmis karamellkastet. Loomulikult võib karamellkaste ka ise keeta 😉
Sa oled tõeline virtuoos ja seda nii piltide kui retseptidega 🙂 Väga, väga, väga ilus ajaveeb! 🙂
Aitäh Kairi! 🙂