Kihiline kausitort virsikute ja banaanidega

Efektse välimusega kausitort sobib hästi pidulikuma söömaaja lõpetuseks. Valmistamine on väga lihtne, sest küpsetama ei pea ja soovitan katsetada isegi neil, kes koogivalmistamisest veel midagi ei tea. Puuvilju saab soovikohaselt varieerida või asendada hoopis marjadega, suvisel ajal tasub kindlasti proovida värskete maasikate-vaarikatega.



  • 1 biskviitpõhi
  • 1 suur purk virsikukompotti
  • niisutamiseks 1 dl kompotivedelikku (soovi korral võid vedelikule lisada tilgakese konjakit)
  • 2 küpset banaani
  • 2 dl karamellkastet
  • 500 g kohupiimapastat
  • 0,5 dl sidrunimahla
  • 1,5 dl tuhksuhkrut
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 2 dl vahustatavat vaniljekastet


Kaunistamiseks:

  • füüsaleid


Nõruta virsikud ja mõõda välja 1 dl kompotileent. Tükelda virsikud ja banaanid väiksemateks tükkideks.
Mikserda kohupiimapasta sidrunimahla, tuhksuhkru ja vanillsuhkruga. Vahusta vanillkaste. Murra biskviitpõhi tükkideks ja lao serveerimisnõu põhja ning immuta kompotivedelikuga. Laota biskviidikihile pool virsiku- ja pool banaanitükkidest. Nirista peale karamellkastet ning selle peale 1/2 vanillkastet. Laota kõige peale 1/2 kohupiimasegust. Korda sama järgmise kihiga. Pealmiseks peab jääma kohupiimasegu kiht.
Kata kauss toidukilega ja pane 3-4 tunniks külma. Enne serveerimist kaunista füüsalistega.



9 thoughts on “Kihiline kausitort virsikute ja banaanidega”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga