Värviline pasha
Üks hästi lihtne pasha retsept. Nii lihtne, et mina tegin alustasin selle valmistamist õhtul kella 22 ajal ja 15 min hiljem oli pasha juba külmas nõrgumas. Roheline greip ja kollane apelsinisukaad teevad pasha kevadiselt värviliseks.
Pasha serveerimisega on aga pidevalt üks segadus, lõigata seda ju hästi ei saa. Seetõttu serveerisin mina pashat hoopis väikestest kausikestest. Pashat serveeritakse ka saia kõrvale, nii et haukad saia ja siis pashat lusikaga peale. Ise pole niimoodi veel proovinud 🙂
Värviline pasha
60 g võid
60 g võid
2 pk (400 g) kohupiima
1 suur muna
1 dl suhkrut
1 dl hapukoort
1 tl vanillsuhkrut
1 dl hakitud mandleid
1 dl kuivatatud greipi
1 dl apelsini sukaadi
Sulata potis või.
Lisa kohupiim, hapukoor ja lahtiklopitud muna.
Kuumuta segu keemiseni kogu aeg põhjast segades.
Võta pott tulelt, lisa suhkur, vaniljesuhkur, hakitud mandlid ja greip ning sukaaditükid. Sega, kuni suhkur on sulanud.
Vala segu pashavormi või marliga kaetud sõelale ja jäta vähemalt üheks ööks külmkappi nõrguma, veel parem ööpäevaks.
Vala vormist välja ja kaunista nt kommide, mandlite või kuivatatud puuviljadega.
Kuivatatud greip kõlab põnevalt! Minu pasha ootab külmkapis homset. Mul pole ainult nii värske 🙂 pigem magus ja rammus.
Greip annab mõnusalt hapukat maitset pashale. Ma loodan ikka täna ka veel ühe pasha teha.