Maasika-rabarberipirukas

Kui ümberringi kõik muudkui postitavad rabarberitkookide retsepte, siis katkes ka minu kannatus ja lõikasin oma esimesed jämedamad rabarberivarred maha. Rabarber on mul selline hästi ilusate punaste vartega ja kasvab küllaltki hästi, hoolimata, et mulda sai ta alles eelmisel aastal.
Sünnipäevast oli mul külmkappi jäänud mõned maasikad, nii sündiski krõbeda ümbrise ja hapuka täidisega maasika-rabarberipirukas.
 

Maasika-rabarberipirukas
Tainas:
100 g nisujahu
50 g mitmeviljajahu
1 dl suhkrut
0,25 tl soola
200 g külma võid
1 muna
1 spl külma vett

Täidis:
2 spl tärklist
150 g rabarberit
250 g maasikaid
1,5 dl suhkrut
 
1 muna
2 spl pruuni suhkrut
Valmistamine:
Sega jahud, suhkur ja sool. Lisa külm või, muna ja külm vesi ning haki purutaoliseks massiks. Mätsi tainas palliks ja paki toidukilesse ning jäta 0,5 tunniks külmkappi.
Täidise jaoks pane tükeldatud rabarber, maasikad ja suhkur paksupõhjalisse potti, kuumuta kuni suhkur on sulanud ja marjadest hakkab vedelikku eralduma (umbes 5 min). Lisa veidikese veega segatud tärklis ja sega läbi. Lase segu uuesti keema ja eemalda pliidilt. Jahuta täielikult.
Pane ahi 200 kraadile soojenema.
Rulli tainas ringikujuliseks (mina tegin seda 2 küpsetuspaberi vahel) ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda lahtiklopitud munaga. Tõsta jahtunud täidis taigna keskele ja voldi servad täidise peale, nii et keskkoht jääb avatuks. Pintselda serv munaga ja raputa servadele pruuni suhkrut.
Küpseta 45 minutit kuni taignaservad on kuldpruunid. Enne söömist lase hetk jahtuda.



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga