mai 19, 2011
Rabarberi-purukook
Eelmisel nädalavahetusel saabusin koju suure kotitäie vanaema aia rabarberitega. Nädala jooksul olen saanud neist juba kolm kooki teha, aga ikkagi on veel mõni vars alles.
Kui seni oli minu suur lemmik kohupiima-rabarberikook, siis nüüd konkureerib sellega rabarberi-purukook serveerituna vaniljejäätisega. Mmmmmm……
PS Kohtume juba sellel laupäeval kell 12 Tasku keskuses pop-up kohvikus 😉
Rabarberi-purukook
Põhi:
150 g jahu
50 g suhkrut
näpuotsatäis soola
1 munakollane
75 g tükeldatud võid
1 tl külma vett
Täidis:
500 g rabarberit
70 g Ladyfingers küpsiseid
50 pruuni suhkrut
Puru jaoks:
100 g suhkrut
100 g jahu
100 g purustatud mandleid
0,25 tl riivitud muskaatpähklit
0,5 tl kaneeli
150 g võid
Põhja valmistamiseks sega kausis omavahel jahu, suhkur, sool. Lisa tükeldatud või ja haki purutaoliseks massiks. Sega hulka munakollane ja külm vesi. Mätsi tainas palliks ja tõsta 30 minutiks külma tahenema. |
Pese raberberivarred ja lõika tükkideks (mina noort kevadist rabarberit ei koori).
Purusta Ladyfingers küpsised väiksemateks tükkideks.
Sega kausis suhkur, jahu, purustatud mandlid, muskaatpähkel ja kaneel. Lisa juurde külm või ja haki purutaoliseks massiks. Tõsta hetkeks sügavkülma.
Pane ahi 200 kraadile soojenema. Määri 26 cm koogivorm võiga või kata küpsetuspaberiga. Rulli koogipõhja tainas umbes 32 cm ringiks (parem on seda teha kahe küpsetuspaberi vahel) ja aseta tainas koogivormi.
Lao põhja peale tükeldatud Ladyfingers küpsised, nende peale tükeldatud rabarber ja puista üle pruuni suhkruga. Kõige peale laota purutainas.
Küpseta ahju keskosas umbes 45 minutit kuni kook on peale kuldpruun.
Lase hetk jahtuda ja serveeri vaniljejäätisega.
Allikas: Angies Recepies