Maasikarull

Maasikahooaja lõpetuseks maasikarull.

 

Ma olen alati rullbiskviidi tegemist pidanud hirmus keeruliseks ja aeganõudvaks, kuid selle maasikarulli tegemine võttis aega täpselt 20 minutit, millest 10 kulus biskviidi küpsetamisele. Hästi lihtne retsept on ka – biskviittainas kokku vahustada, ahju ja täidis vahele. Täidisena kasutasin mina vahustatavat vaniljekastet (Flora Vanilla) ja toorjuustu, kuid samas hästi võib selleks kasutada kohupiima või vahukoort. Maasikad võib muidugi asendada muude marjadega, praegu passiks valmistada ka kirssidega. Hea on, kui rullbiskviit saab mõned tunnid külmas taheneda, kuid sama hästi sobib ka koheselt maiustamiseks.

 

Maasikarull

Biskviit:
5 muna
2 dl suhkrut
1 dl jahu
1 dl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
250 ml vahustatavat vaniljekastet
200 g toorjuustu
500 g maasikaid

Valmistamine:
Vahusta muna suhkruga. ja lisa omavahel segatud kuivained. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.
Kummuta valmis biskviit teisele suhkruga kaetud küpsetuspaberile. Jäta niiske rätiku alla jahtuma.
Täidise valmistamiseks vahusta vaniljekaste ja sega toasooja toorjuustuga. Tükelda 1/2 maasikatest. Määri 3/4 täidist jahtunud biskviidile ja puista peale tükeldatud maasikad. Keera küpsetuspaberi abil rulli.
Kaunista peale ülejäänud täidise ja maasikatega. Mina raputasin peale ka veidike pistaatsiapähkli tükikesi. 



4 thoughts on “Maasikarull”

  • see maasikarull paistab küll imemaitsev ja tahaksin seda kohe ise järgi proovida. Igaks juhuks küsin, et kust on võimalik saada vahustatavat vanilje kastet. Täiesti tavalisest (Rimi, Selver) toidupoest?

  • Aitäh Triin!
    Vahustatavat vaniljekastet Flora Vanilla peaks leiduma kindlasti Rimis, aga oli ka Primas. Selveris ei ole näinud. Asub piimaletis kollase pakendiga.
    Kasutan seda ka näiteks pavlova peal ja maitseb hoopis paremini kui vahukoor. Aga nagu head asjad ikka, sisaldab ka see kahjuks mõnda E-ainet… 🙁

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga