Ricottakook mustikatega

Mustikad on tõelised vitamiinipommid: nad parandavad nägemist, mõjuvad ennetavalt vananemisele ja on muidu ka igatepidi head tervisele. Mulle maitsevad mustikad kõige enam niisama süües või siis piimakisselliga on ka väga head. Kuid seekord kasutasin mustikaid koogi tegemisel.


Kook jäi olemuselt üsna tihke ja alguses tundus nagu oleks isegi toores, kuid kohupiima kasutamine biskviitkoogis muudabki konsistentsi selliseks. Halb ei olnud ja kook söödi kiiresti ära, aga järgmisel korral ma teeksin ehk biskviidist põhja ning selle peale laotaksin kohupiima ja mustikad. Aga see oleks juba siis hoopis teine kook 🙂



Ricottakook mustikatega

200 g ricotta kohupiima

150 g suhkrut
250 g jahu
3 muna
1 dl piima
1 spl õli
1 / 2 sidruni mahl
1 tl küpsetuspulbrit
100 g mustikaid 

1 sp tärklist

Sega mustikad tärklisega. See vähendab mustikatest eralduva mahla hulka. 
Sega kausis jahu ja küpsetuspulber.
Sega ricotta suhkruga ja töötle kahvliga pehmeks. Lisa juurde õli ja ühekaupa munad. Sega ühtlaseks massiks. Lisa piim ja sidrunimahl.
Lisa vähehaaval juurde jahu, iga kord korralikult segades.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 24-cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Puista peale tärklisega segatud mustikad.
Küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit. Kook on valmis kui koogi sisse torgatud puutikk jääb kuivaks.
Lase veidi jahtuda ja soovi korral puista peale tuhksuhkrut.



Idee: Blogi Pane, burro e marmellata!



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga