Toidufoto konkurss 2011
Seda postitust võiks alustada küsimusega, kas tunned kedagi, kes tunneb kedagi, kes on kunagi midagi võitnud? Mina mitte ja nüüd juhtus see minu endaga 🙂
Ühel päeval sattusin nägema bännerit, mis viitas toidufoto konkursile portaalis Netiemme.ee. Kuna too hetk oli tegelikult väga kiire, jõudsin üles laadida vaid ühe foto ja konkursi üldse unustada. Kuni ühe tavalise teisipäeva õhtuni, mil postkasti potsatas e-kiri sisuga “Soovime Sulle palju õnne! Oled võitnud Netiemme toidufoto konkursil oma võistlustööga “Mascarpone-maasikatort” peauuhinna peegelkaamera Nikon D5100 18-105mm VR.” Lisaks võimalus osaleda toidufoto koolitusel. Uudis oli niivõrd uskumatu, et ma lugesin kirja ikka oma 3-4 korda uuesti üle.
Pühapäeval olid konkursi parimate tööde autorid kutsutud toidufoto koolitusele. Esimeses osas valmistasime ajakirja Oma Maitse köögitoimetaja Kaie Mei juhendamisel vürtsikat kõrvitsasuppi ja täidetud ahjuõunu.
Peale toitude koostisosade tutvustamist, saime ka ise söögitegemisele käe külge panna. Mina polnud varem taolisel kooskokkamisel osalenud, mistõttu oli kogu protsess väga põnev ja püüdsin võimalikult palju kõigist tegevustest osa võtta.
Kõrvitsasupi sisse läks muidugi peamiselt kõrvitsat, maitseks sibulat ja küüslauku, mõned kartulid ja vürtsikuse andmiseks ingverit ja tšillit.
Igaüks sai kujundada oma ahjuõuna vastavalt soovile kas suurema või väiksema tühimikuga, kuhu täidis panna. Mõni õun sai omale isegi kaane peale. Täidise tegime martsipanist, kuivatatud viigimarjadest ja jõhvikatest ning vahukoorest. Kaunistuseks peale india pähklid.
Etteruttavalt võin öelda, et mõlemad toidud said väga-väga head.
Koolituse teises osas tutvustas Rene Riisalu meile fotograafia põhitõdesid toidufoto seisukohalt. Kuidas võiks objekti pildile sättida, milliseid taustaelemente ja -värve valida ja mida võiks vältida. Näiteks sain teada, et helesinine taust toob pildil muud värvid kõige paremini välja ja punasega tasuks pigem ettevaatlik olla.
Kaie Mei sättis üles toidufoto kompositsiooni ja meie saime jälgida, kuidas profifotograaf tegutses. Tegutsemisele kaasnes põhjalik selgitus, mida ja milleks vaja on jälgida või siis hoopis vastupidi – vältida.
Seejärel saime ka ise enda sätittud kompositsiooni proovida ja tagasisidet küsida.
Kui fotod tehtud, saime tehtut ka maitsta. Kas see oli nüüd tühi kõht või mis, aga mõlemad toidud maitsesid imeliselt. Kahjuks oli sellega koolitus läbi ja aeg koduteele asuda. Kokkuvõtteks oli väga-väga huvitav päev ning mina saadud auhinna ja kogemuste üle tohutult õnnelik 🙂
Loe ka Netiemme ajakirjanikuga tehtud intervjuud ja vaata Flickr´st rohkem pilte koolitusest.
Palju õnne, Liisi 🙂
Palju, palju õnne! Mina ei imesta, et Sa selle võitsid, Su fotod on imekenad ja tekitavad tahtmise ekraani hammustada…ja seejärel ise kõike järele teha 🙂
Vau, milline tunnustus! Palju õnne!
Palju õnne, Liisi! Superauhinnad ju mõlemad, nii fotokas kui koolitus.
Ahjuõunte foto kaminatulega on mõnus:)
Palju õnne, Liisi! Imetore üllatus tõepoolest ja super auhinnad.
Õnnitlused ka minu poolt!
Vinged auhinnad ja su pildid on seda väärt 😉
Vau, Liisi, palju õnne! Ma kobiseks ainult selle toidufoto koolituse koha pealt – kes võidab parima toidufoto auhinna, peaks hoopis saama võimaluse välja valida kõige nigelam toidupildistaja ja see koolitusele saata 🙂 (see oli nüüd nali, loomulikult on alati võimalik õppida veel paremini pildistama).
Igatahes tore tunnustus!
Palju õnne! Võit oli küll auga välja teenitud 🙂
VAU!!! Nii vinge, palju palju õnne!
Kus see koolitus toimus, väga hubane ruum tundub?
palju õnne ja väga ilusad fotod.
Väga lahe auhind. Õnnesoovid!
Aitäh kõigile heade soovide eest!
Piret – idee iseenesest ju täitsa tore 🙂
Koopatibi – koolitus toimus Harjumaal Suurupis Rehe talu peomajas. Hästi huvitav paekivist ja klaasist ehitis, kus ühes otsas kööginurk ja teisel pool saal.
Õnnesoovid, Liisi! Hästi tehtud ja toidublogijate lipp kõrgel hoitud ehk teisisõnu olen imetlenud nii sinu kui ka paljude teiste toidublogijate fotosid ning imestanud, kuivõrd heal tasemel suudetakse toitu jäädvustada. Väga väärikas tunnustus vägasuurepärasele tööle.
Palju ônne minugi poolt! Sul on väga kvaliteetset fotod ja ei imesta, et tunnustuse endale said. See konkreetne foto on väga ilus ja mulle meeldis se "kaneelisaiad korvis" foto ka väga. Jôudu sulle edaspidiseks!
Aitäh Tuuli ja Voisula!
Tegelikult ma imestasin ise, et ei märganud teiste "tuntud" toidublogijate töid konkursil, sest siis oleks sõel kindlasti veeldi tihedam olnud.
Voisula – mulle endale meeldib ka kaneelirullide foto, kuid antud konkursi tingimuseks oli, et retsept peab olema pärit Toidutarest.
Palju-palju õnne Liisi, väga väärikas auhind!:)
Kui teaks, et selliseid konkursse korraldatakse, siis võiks ennastki proovile panna. Ikka tore kui ilusate piltide tegemiseks lisamotivatsioon:)
Supervahva uudis! Palju õnne Sulle!
Su imeline foto on seda võitu ja tunnustust väärt. Mul on siiralt heameel selle üle 🙂
Ja ma tean, mis tunne oli seda e-maili avada 😉 Minagi olen Netiemmest Nikoni võitnud 😛
Veelkord õnnesoovid!
Oi kui vahva! Palju-palju õnne, Liisi! See fotokoolitus tundub kohe eriti asjalik olevat ja kaamera on muidugi üks päris korralik auhind.
Tore uudis ja vahva ülevaade, aitäh!!!
Palju õnne! Vääriline auhind väärilisele fotole ja blogi perenaisele!
Tere eesti toidublogijad! Üks soome toidublogija Luumukka küsib häid ploomitordi ja ploomitordi täidise retsepte Eestist. Ta sôi kevadel Viru Keskuse kohvikus Viru Magic Cafe musta ploomi torti, mis jättis talle sügava mulje. Kas on avaldatud selle tordi retsepti kusagil? Tema reisikirjelduse ja ploomitordi foto leiad: http://gingerjamms.blogspot.com/2011/07/miniloma-tallinnassa.html
Suur tänu! Voisula / http://lautasellesi.blogspot.com/2011/09/omenapannukakku-ounapannikook.html?showComment=1317844493280#c7732228777483960001
Voisula – kahjuks ei oska sind aidata, kuid kiika Nami-Nami ploomiteemat http://www.nami-nami.ee/foorum/viewtopic.php?id=2125&p=1 või jäta oma sõnum sinna teemasse.
Suur tänu, Liisi, vihje eest! Reisilt tulles lähen sinna foorumisse uurima ploomiteemat. Ilusat nädalavahetust!