Toidufoto konkurss 2011

Seda postitust võiks alustada küsimusega, kas tunned kedagi, kes tunneb kedagi, kes on kunagi midagi võitnud? Mina mitte ja nüüd juhtus see minu endaga 🙂

Ühel päeval sattusin nägema bännerit, mis viitas toidufoto konkursile portaalis Netiemme.ee. Kuna too hetk oli tegelikult väga kiire, jõudsin üles laadida vaid ühe foto ja konkursi üldse unustada. Kuni ühe tavalise teisipäeva õhtuni, mil postkasti potsatas e-kiri sisuga “Soovime Sulle palju õnne! Oled võitnud Netiemme toidufoto konkursil oma võistlustööga “Mascarpone-maasikatort” peauuhinna peegelkaamera Nikon D5100 18-105mm VR.” Lisaks võimalus osaleda toidufoto koolitusel. Uudis oli niivõrd uskumatu, et ma lugesin kirja ikka oma 3-4 korda uuesti üle.

 
Pühapäeval olid konkursi parimate tööde autorid kutsutud toidufoto koolitusele. Esimeses osas valmistasime ajakirja Oma Maitse köögitoimetaja Kaie Mei juhendamisel vürtsikat kõrvitsasuppi ja täidetud ahjuõunu.


Peale toitude koostisosade tutvustamist, saime ka ise söögitegemisele käe külge panna. Mina polnud varem taolisel kooskokkamisel osalenud, mistõttu oli kogu protsess väga põnev ja püüdsin võimalikult palju kõigist tegevustest osa võtta.




Kõrvitsasupi sisse läks muidugi peamiselt kõrvitsat, maitseks sibulat ja küüslauku, mõned kartulid ja vürtsikuse andmiseks ingverit ja tšillit.


Igaüks sai kujundada oma ahjuõuna vastavalt soovile kas suurema või väiksema tühimikuga, kuhu täidis panna. Mõni õun sai omale isegi kaane peale. Täidise tegime martsipanist, kuivatatud viigimarjadest ja jõhvikatest ning vahukoorest. Kaunistuseks peale india pähklid.

 



Etteruttavalt võin öelda, et mõlemad toidud said väga-väga head.

Koolituse teises osas tutvustas Rene Riisalu meile fotograafia põhitõdesid toidufoto seisukohalt.  Kuidas võiks objekti pildile sättida, milliseid taustaelemente ja -värve valida ja mida võiks vältida. Näiteks sain teada, et helesinine taust toob pildil muud värvid kõige paremini välja ja punasega tasuks pigem ettevaatlik olla.




Kaie Mei sättis üles toidufoto kompositsiooni ja meie saime jälgida, kuidas profifotograaf tegutses. Tegutsemisele kaasnes põhjalik selgitus, mida ja milleks vaja on jälgida või siis hoopis vastupidi – vältida.





Seejärel saime ka ise enda sätittud kompositsiooni proovida ja tagasisidet küsida.



Kui fotod tehtud, saime tehtut ka maitsta. Kas see oli nüüd tühi kõht või mis, aga mõlemad toidud maitsesid imeliselt. Kahjuks oli sellega koolitus läbi ja aeg koduteele asuda. Kokkuvõtteks oli väga-väga huvitav päev ning mina saadud auhinna ja kogemuste üle tohutult õnnelik 🙂

Loe ka Netiemme ajakirjanikuga tehtud intervjuud ja vaata Flickr´st rohkem pilte koolitusest.


24 thoughts on “Toidufoto konkurss 2011”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga