Kõrvitsaküpsised
Ma ei mäleta, millal ma nii häid küpsiseid viimati sain. Ideaalsed küpsised – pealt krõbedad ja seest pehmed. Ja ei saa mainimata jätta, et kui kõrvitsapüree on varem valmis tehtud, valmivad küpsised ainult kokkusegamisvaevaga. Juba ahju ust avades tunned vastupandamatult head, veidike piparkooke meenutavat lõhna.
Maiamad küpsetajad võivad rosinate asemel küpsistesse lisada hoopis šokolaaditükke – mmm …
Kõrvitsaküpsised
olenevalt suurusest umbes 15-20 küpsist
100 g võid
150 g tumedat muscovado suhkrut
200 g kõrvitsapüreed
100 g rosinaid
1 tl vanilliekstrakti
225 g nisujahu
1.5 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
150 g tumedat muscovado suhkrut
200 g kõrvitsapüreed
100 g rosinaid
1 tl vanilliekstrakti
225 g nisujahu
1.5 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
Vahusta või suhkruga. Lisa kõrvitsapüree, rosinad, vaniljeekstrakt ja sega ühtlaseks.
Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja kaneel ning lisa või-kõrvitsasegule. Sega ühtlaseks.
Tõsta tainas lusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes taignakuhjade vahele piisavalt ruumi.
Küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit.
Retsept: Nami-Nami
Vaata ka Nami-Nami kõrvitsateemalist kooskokkamist!
Me tegime ka neid eelmisel kõrvitsahooajal, ilma rosinateta, aga olid tõepoolest väga maitsvad.
Ma kavatsen juba täna ka teise laari hakkama panna. Eilsest jäi veidi kõrvitsapüreed alles ja nende valmistamine on ju imelihtne 😉