Vürtsikas kõrvitsasupp

Toidufoto koolitusel Kaie Mei juhendamisel valmistatud vürtsikas kõrvitsasupp, kus särtsu lisavad ingver ja tšilli. Kookospiim muudab supi mõnusalt kreemjaks.

Vürtsikas kõrvitsasupp
6 kuni 8-le sööjale
1 kg kõrvisat
3-4 kartulit
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 spl õli
ca 2-3 cm jupp ingverit
0,5 värske tšillikauna
500 ml vett
500 ml kookospiima

serveerimiseks röstitud kõrvitsaseemneid ja balsamico´t

Tükelda kõrvits ja kartulid, haki sibul. Kuumuta potis õli ja hauta sibul klaasjaks. Lisa purustatud küüslauguküüned, tükeldatud ingver ja tšillikaun ning prae kergelt läbi. Lisa kõrvitsa- ja kartulikuubikud ning 1-2 klaasi vett. Hauta kuni kõrvits ja kartul on pehmed, vajadusel lisa vett.
Kui kõrvits on pehme, püreesta supp saumikseriga, lisades järk-järgult juurde kookospiima. Vajadusel maitsesta soola-pipraga.
Serveeri röstitud kõrvitsaseemnete ja balsamico-kastmega, kõrvale paku krõbedat saia.



2 thoughts on “Vürtsikas kõrvitsasupp”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga