Marjane koogivorm

Oli siin nüüd süüdi retsept või tegin mina midagi valesti, aga igaljuhul juhtus nii, et koogiks mõeldud biskviit ei tulnud teps mitte nii välja nagu ette kujutasin. Kuna biskviit – no tegelt suhteliselt kõva biskviit, pigem selline tahke šokolaadikook – oli ju täiesti söödav, aga mitte koogina, siis tuli untsuläinud koogipõhjale leida teine kasutusviis. Nii sündiski saiavormist inspireeritult marjadega vormimagustoit ehk koogivorm.

Kasutasin vormis külmutatud mustsõstraid – kuna külmutatud marjadest eraldub vedelikku, siis võib vorm ahjust väljavõttes veel vedel olla, kuid jahtudes muutub tahkemaks. Igaljuhul sai tulemus šokolaadist ja sõstardest tummine ja mõnusalt intensiivse maitsega. Marjavormi sobib süüa iseseisva roana, serveerida piimaga, vaniljejäätise või -kastmega.


Marjane koogivorm

2-le sööjale

300 – 400 g kakao- või šokolaadikooki
peotäis (külmutatud) marju (nt mustsõstraid)
1 muna
0,5 klaasi piima
2-3 spl fariinisuhkrut

Tükelda kook väiksemateks tükkideks ja lao 1/2 kogusest võitatud ahjuvormi põhja. Puista peale (külmutatud) marjad. Aseta peale ülejäänud koogitükid. Klopi muna lahti ja sega piimaga, Kalla segu koogiükkide peale, nii et vedelik jääks vormi servast vähemalt 2-3 cm allpoole. Puista peale fariinisuhkrut. Kata vorm pealt fooliumiga ja küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Eemalda foolium ja küpseta veel 15 minutit. Lase veidi jahtuda. 


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga