Trühvlite ja käsitöökommide valmistamise kursus Lianni Stuudios

Ühel vihmasel novembrikuu õhtul oli mul tore võimalus osaleda Lianni Stuudio trühvlite ja käsitöökommide valmistamise kursusel.



Kursust juhendas Margit Foht, kes tegeleb trühvlite valmistamisega hobikorras ja lisaks juhendab Liann Stuudios ka teisi kokanduskursusi. 

Sissejuhatuseks rääkis Margit veidike šokolaadi ajaloost ja šokolaadist kui toorainest ning seejärel hakkasime meisterdamisega pihta. 
Osalejaid said ise kõike proovida alates šokolaadi sulatamisest kuni trühvlite kaunistamise ja pakkimiseni. Valmistasime martsipani ja kolme erineva šokolaadisisuga trühvleid, mille täidise hulka võis peita kas näiteks pähkli või hoopis helepunase liköörikirsi. 





Peale veidikest aega külmas hangumist katsime trühvlid pealt erinevate šokolaadikatetega. 

Lõpuks kõige loomingulisem protsess ehk kaunistamine – selleks oli valida mitmeid kaunistusi alates pähklipurust kuni kuivatatud roosinuppudeni. Julgemad puistasid peale tšillipulbrit.



Õhtu lõpuks pakkisime trühvlid kaunisse tsellofanpaberisse, sest kohapeal süüa küll keegi ei raatsinud ja pigem taheti kodustele maiustamiseks viia.


Kokkuvõttes möödusid antud paar tundi meeldivas seltskonnas ja pidevalt tegutsedes märkamatult kiiresti. Enda jaoks sain kursuselt mitmeid huvitavaid ideid trühvlite valmistamiseks ja tooraine hankimiseks ning koju kaasa trühvlite retseptikogumiku, millest kindlasti mõnda kavatsen ka ise järele katsetada.

Suur aitäh Nami-Namile, kes toetas koolitusel osalemist.


3 thoughts on “Trühvlite ja käsitöökommide valmistamise kursus Lianni Stuudios”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga