Pähkli-šokolaadilohukesed

Imemaitsvad ja lihtsalt valmistatavad pähkliküpsised. Inglise keeles on nende küpsiste nimi thumprints cookies ehk pöidlajälje küpsised, eesti keeles kõlab aga minumeelest lohukesed palju paremini.

Pähkli-šokolaadilohukesed

25-30 tk

200 g sulatatud vcid
200 g vedelat mett
4,5 dl jahu
1 dl tärklist
200 g peeneks hakitud sarapuupähkleid

Täidis:
100 g tumedat šokolaadi (kasutasin Odense tumedat šokolaadi*)
2 tl toorjuustu

Sega sulatatud või ja mesi. Lisa juurde omavahel segatud jahu ja tärklis. Vormi tainas väiksemateks pallideks ja veereta pähklipurus. Aseta pallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta pöidlaga keskele lohk.
Küpseta 180 kraadises ahjus 15 minutit kuni küpsised on kergelt pruunistunud. Jäta jahtuma.
Täidise jaoks sulata šokolaad ja sega juurde toorjuust. Tõsta teelusikaga iga küpsise keskele šokolaaditäidist ning jäta tahenema.

*Retseptis kasutatud Odense tooteid jagas kasutamiseks ja katsetamiseks Kalev




1 thought on “Pähkli-šokolaadilohukesed”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga