Apelsini-fenkolisalat
Alustame kevadet kirevalt särtsaka salatiga, mis on saanud kindlalt minu uueks lemmikuks.
Salati ühe koostisosa, fenkoliga, polnud ma varem kokku puutunud, nii et salatit valmistades läksin riski peale välja – see õigustas end täielikult. Fenkol ehk apteegitill on hästi-hästi mõnus värske aniisi meenutava maitsega köögivili. Nii et kellele aniis või lagrits meeldib, siis kindlasti ka fenkol.
Apelsini-fenkolisalat
4-6-le sööjale
erinevaid rohelisi salateid (tammelehesalatit, rucolat vm)
2 apelsini
1 väiksem fenkolimugul
1-2 punast sibulat
kreeka pähkleid
granaatõunaseemneid
Kaste:
3 sl oliivõli
3 sl valge veini äädikat
1 tl sidrunimahla
veidi mett või suhkrut
Koori ja puhasta apelsin valgest koorest, viiluta ja lõika väiksemateks tükkideks. Viiluta hästi õhukeselt fenkol ja punane sibul.
Aseta serveerimisalusele salatilehed, mille peale apelsinitükid ning fenkoli ja sibulaviilud. Peale puista kreeka pähkleid ja granaatõunaseemneid.
Sega kokku kastme ained ja nirista salatile. Serveeri.
Algretsept: Blogi Ise tehtud. Hästi tehtud.