Porgandi-apelsinikook

Viimati sain väga head porgandikooki Vilde tervisekohvikus, mistõttu võtsin selle kohe ka enda to-do-listi. Erinevaid retsepte lapates jäi silma see, sest siin ei ole üldse kasutatud jahu, mistõttu sobib see hästi ka allergikutele. Tervislikuma tulemuse saamiseks võib tavalise suhkru asendada rafineerimata roosuhkruga.

Kuna porgandeid siiski koogi jaoks nappis, siis läksid käiku kausis seisvad apelsinid ja pisut närbunud õun. Mulle väga meeldib kui porgandikoogi sees on krõmpsuvad pähklid, omalt poolt lisasin veel mandlilaaste. Kuid kindlasti sobivad ka näiteks rosinad või kellele meeldib, siis suhkrustatud ingver. Koogi valmistamine on iseenesest väga lihtne ja kiiresti teostatav, vaid kokkusegamise vaev. Kook saab tõesti maitsev ja mahlane, kuid peale sobib ideaalselt toorjuustukate. Soovitan 😉

Porgandi-apelsinikook

5 muna
200 g riivitud porgandit
1 riivitud õun
2 apelsini riivitud koor ja mahl
200 g suhkrut
100  hakitud sarapuupähkleid
100 g mandlilaaste
2 tl küpsetuspulbrit
70 g maisitärklist

Kate:
400 g toorjuustu
1,5-2 dl tuhksuhkrut
0,5 dl apelsinimahla

Eralda munakollased munavalgetest ja vahusta kohevaks. Sega juurde riivitud porgand, õun, apelsini koor ja mahl, suhkur, pähklid, mandlilaastud ja küpsetuspulber. Sõelu juurde maisitärklis. Vahusta munavalged ja sega kahes jaos õrnalt taigna hulka.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 24-cm lahtikäiva koogivormi ja küpseta 180 kraadises ahjus 45 minutit. Kontrolli küpsust tikuga.
Lase koogil vormis täielikult jahtuda.
Katte jaoks klopi toasoe toorjuust tuhksuhkru ja apelsinimahlaga ühtlaselt kreemjaks. Määri kreem koogile.

Retseptiidee: Nami-Nami



2 thoughts on “Porgandi-apelsinikook”

  • Eile oli vaja kooki teha – no aegajalt lihtsalt on selline tunne, et PEAB, eks Sa tead isegi. Korjasin siis kõik retseptis kirjas olnud asjad töötasapinnale ja kukkusin mune vahustama. Suhkur, pähklid, mandlid, porgandid kõik segusse ja siis tekkis paus…misasja, võid ei olegi vaja? Jahu ka mitte? Oot, oot… Juba olin telefoni haaramas, et üle täpsustada, kuid siis jäin mõtlema – kui Sinul nii kirjas, siis ju nii ikka ka on.. Ja oligi – kook on SUPER! Mul ei jagunud glasuuri tarbeks enam apelsinimahla, asendasin sidruni omaga 🙂 Mmmmaitsev! Peaaegu otsas ka juba 😉

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga