Lihtne martsipani-rabarberikook

Mul on juba mitmed uued retseptid ja ideed värskeid rabarberivarsi ootamas. Kuna istutasin eelmisel aastal oma rabarberi teise kohta, siis loodan, et midagi ikka tärkab. Praegu veel midagi ei paista. Muideks, kui panna rabarberi peale tagurpidi ämber, pidid kasvama õrnemad ja hõrgumad varred. Katsetan selle kindlasti ära.
Seniks aga üks väga lihtne kook, kus saad ära kasutada viimased varud sügavkülmast.

Lihtne martsipani-rabarberikook

3 muna
2 dl suhkrut
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vaniljesuhkrut
100 g martsipani
1 dl piima
50 g sulatatud võid
300 g (külmutatud) rabarberit
1 sp maisitärklist

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa juurde küpsetuspulbriga segatud jahu, vaniljesuhkur ja riivitud martsipan. Sega munavahu hulka piim ja sulatatud või.
Sega külmutatud rabarber tärklisega, et ei tekiks liigset vedelikku.
Tõsta 1/3 tainast küpsetuspaberiga kaetud 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Puista peale pool rabarberist, kata järgmise 1/3 taignaga, mille peale ülejäänud rabarber ning lõpuks viimane osa taignast. Vajadusel hajuta tainast lusikaga, et kõik rabarberitükid oleksid taignaga kaetud.
Küpseta 180-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni kook on pealt krõbe ja seest küps.
Lase jahtuda ja puista peale tuhksuhkrut.



6 thoughts on “Lihtne martsipani-rabarberikook”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga