juuni 19, 2012
Rabarberikissell
Mõned nädalad tagasi saabusin vanaema juurest tohutu suure hulga rabarberivartega. Osa neist sai tükeldatuna sügavkülma, jämedamatest vartest valmis rabarberimahl, lisaks katsetasin mitut uut koogiretsepti ja muidugi tegin ka kisselli.
Minumeelest on kissell veidike vanamoodne ja seetõttu ajaunarusse jäänud magustoit, kuid mis siiski kuulub rabarberihooaja kohustuslike toitude hulka. Mulle meeldib kissell kõige enam riisipudruga või siis kohupiimakreemiga, aga sobib hästi ka vahukoore või röstitud kaerahelvestega.
Minumeelest on kissell veidike vanamoodne ja seetõttu ajaunarusse jäänud magustoit, kuid mis siiski kuulub rabarberihooaja kohustuslike toitude hulka. Mulle meeldib kissell kõige enam riisipudruga või siis kohupiimakreemiga, aga sobib hästi ka vahukoore või röstitud kaerahelvestega.
Rabarberikissell
1 l tükeldatud rabarberit
1,5 l vett
2-3 dl suhkrut
0,5 dl fariinisuhkrut
1 dl maisitärklist
Pane tükeldatud rabarber, vesi ja suhkrud potti ning keeda mõõdukal kuumusel kuni rabarber on pehme. Sega tärklis veidikese veega, lisa pidevalt segades kissellile. Lase korraks uuesti keema ja eemalda pott tulelt. Lase veidi jahtuda.
Et kissellile nahka peale ei tuleks, kata pott kilega või raputa peale suhkrut.