Rabarberimahl

Rabarberikookidest hakkab enamvähem juba küllalt saama ja sügavkülm on ka rabarberit täis varutud. Sellisel juhul võiks katsetada rabarberist mahla tegemist.
Rabarberimahl sai superhea, kann tühjenes üllatavalt kiiresti. Mahl sai minu jaoks veidi kange, kuid veega pooleks segades täpselt ideaalne morsiks. Kui aga lisada mahlale mullivett, mõned sidruniviilud või piparmündilehed ja jääkuubikud, oli tulemuseks mõnus karastav limonaad.

Rabarberimahl

2,5 liitrit

2 kg rabarberit
1,5 l vett
1 sidrun
0,5 kg suhkrut

Pane tükeldatud rabarberid suurde potti, vala peale vesi ja keeda madalal kuumusel umbes 30 minutit või kuni rabarberid on pehmed. Nõruta rabarberimass ja vala mahl tagasi potti. Lisa sidrunimahl ja suhkur ning kuumuta kuni suhkur on sulanud. Koori peale tekkinud vaht.



10 thoughts on “Rabarberimahl”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.