Karrine puravikukaste

Vihmane ilm soosib igati seenelisi. Õnneks pole minul vaja kaugele minna, tarvitseb vaid sammud aeda seada ja korv täis laduda. Kahjuks seenetoite meie majas just väga tihti valmistada ei saa, kuna mina olen ainus, kes neid sööb. Aga teinekord tasub siiski ette võtta, sest see kaste on tõesti väga maitsev.
Puravike asemel võib kastmes kasutada ka muid kupatamist mittevajavaid metsaseeni.

Karrine puravikukaste

4-le sööjale

5 dl puravikke
1 sibul
3 sl võid
1 sl õli
2 küüslauguküünt
1 tl karrit
1 dl puljongit
1 tl suhkrut
100 g hapukoort
soola-pipart

Haki sibul ja kuumuta pannil õli-võisegus kuni sibul on klaasjaks muutunud. Lisa puhastatud ja tükeldatud seened, kuumuta mõned minutid. Lisa hakitud küüslauk ja karri, kuumuta veel veidi. Vala juurde kuum puljong, lase keema tõusta ja lisa suhkur.  Hauta madalal tulel 5 minutit. Sega juurde hapukoor, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta veel korraks, aga ära lase keema. Serveeri pasta või keedukartulitega.

Retseptiidee: Kodu & Aed august 2012Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga