Suursugune võileivatort
Suurusugune võileivatort
16 viilu saia
Munatäidis:
3 keedetud muna
100 g makrat
1 sl majoneesi
100 g hapukoort
soola
Tuunikalatäidis:
1 karp tuunikalakonservi
1 karp tuunikalakonservi tomatis
1 sl majoneesi
100 g hapukoort
sidrunipipart
soola
Kaunistamiseks:
majoneesi
hapukoort
toorjuustu
3 keedetud muna
sinki
kirsstomateid
salatilehti
Munatäidise valmistamiseks haki munad ja makra ning sega ülejäänud ainetega.
Tuunikalatäidise jaoks nõruta tuunikalakonservid ja sega ülejäänud ainetega.
Lao 4 saiaviilu serveerimisalusele (välisküljed jäävad ilusamad kui saiaviilul servad ära lõigata). Kata poole koguse tuunikalatäidisega, aseta peale järgmised 4 saiaviilu. Kata munatäidisega, jättes veidi munatäidist pealmiseks katmiseks. Tee taaskord tuunikalatäidisega kiht. Määri pealmisele saiakihile ülejäänud munatäidis. Kata tort toidukilega ja tõsta vähemalt 6 tunniks kuni üleöö külmkappi tahenema.
Servade katmiseks sega hapukoor, majonees ja toorjuust ühtlaseks paksuks kreemiks ja kata sellega tordi küljed. Kaunista salatilehtede, munade, singiviilude ja tomatitega.
Retsept: Pereköögi kokaraamat