Suursugune võileivatort

Tuunikalatäidisega võileivatort on kindlapeale minek, see maitseb alati kõigile ja mis pole üldse võrreldav poetortidega. Hästi lihtne teha ka, enamasti on kodus kõik komponendid olemas, nii saab õhtustele külalistele hommikul kiiresti vägeva tordi meisterdada. Muidugi oleks hea kui tort saaks üleöö külmas taheneda, kuid häda korral piisab ka lühemast ajast. Ma olen mõnikord isegi katte kohe peale ära teinud ja siis tordi külmkappi tõstnud – ei juhtu midagi hullu.

Suurusugune võileivatort

16 viilu saia

Munatäidis:
3 keedetud muna
100 g makrat
1 sl majoneesi
100 g hapukoort
soola

Tuunikalatäidis:
1 karp tuunikalakonservi
1 karp tuunikalakonservi tomatis
1 sl majoneesi
100 g hapukoort
sidrunipipart
soola

Kaunistamiseks:
majoneesi
hapukoort
toorjuustu
3 keedetud muna
sinki
kirsstomateid
salatilehti

Munatäidise valmistamiseks haki munad ja makra ning sega ülejäänud ainetega.
Tuunikalatäidise jaoks nõruta tuunikalakonservid ja sega ülejäänud ainetega.
Lao 4 saiaviilu serveerimisalusele (välisküljed jäävad ilusamad kui saiaviilul servad ära lõigata). Kata poole koguse tuunikalatäidisega, aseta peale järgmised 4 saiaviilu. Kata munatäidisega, jättes veidi munatäidist pealmiseks katmiseks. Tee taaskord tuunikalatäidisega kiht. Määri pealmisele saiakihile ülejäänud munatäidis. Kata tort toidukilega ja tõsta vähemalt 6 tunniks kuni üleöö külmkappi tahenema.
Servade katmiseks sega hapukoor, majonees ja toorjuust ühtlaseks paksuks kreemiks ja kata sellega tordi küljed. Kaunista salatilehtede, munade, singiviilude ja tomatitega.

Retsept: Pereköögi kokaraamat



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga