Šokolaaditükkidega küpsised

Taaskord on toimumas vahva kokkamisüritus, mille käigus valmistatakse ja saadetakse ükseteisele küpsiseid. Täpsemalt saab lugeda Dagrise blogist Sööme silmadega. Igaljuhul olen nii mõnegile retseptile juba silma peale pannud.
Need šokolaaditükkidega küpsised on küpsisevahetuse jaoks veidi liiga lihtsad ja kodukootud, pigem sobivad kiiresti valmistamiseks, kui avastad tühja küpsisekarbi, aga ühe õhtuse tassi tee kõrvale peab ju küpsist krõbistama.

Šokolaaditükkidega küpsised

15-17 küpsist

150 g võid
100 g muscavado suhkrut
50 g suhkrut
1 muna
1 munakollane
2 tl vaniljeessentsi
300 g jahu
1/2 tl soodat
300 g šokolaaditükke

Sulata või ja lase veidi jahtuda. Pane mõlemad suhkrud kaussi, lisa juurde sulatatud või ja vaniljeessents. Vahusta hulka muna ja munakollane, kuni segu on muutunud heledaks ja ühtlaseks. Sega järk-järgult juurde jahu ja sooda, sega korralikult. Viimasena lisa šokolaaditükid.
Tõsta tainas suure lusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 170-kraadises ahjus 15-17 minutit kuni küpsiste servad on kergelt pruunid.

Algretsept: Nigella Lawson “Köök”9 thoughts on “Šokolaaditükkidega küpsised”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga