Kartuli-singipirukad
Lisasin kartulipudrule veidi sinki ja juustu, kreemjama täidise jaoks pisut hapukoort (kasutasin uut Saaremaal toodetud kuumutuskindlat Smetana hapukoort) ning napsasin aknalaualt värsket sibulat ja tilli. Nii et üks-kaks-kolm oligi kaks plaaditäit ahjusooje pirukaid sööjaid ootamas.
PS. Munad jõudsid minuni täpselt enne pirukate ahjupanemist, seega said kenasti ka ülepintseldatud.
Kartuli-singipirukad
ca 35 tk
500 g pärmi-lehttainast
350 g kartulipüreed (või 4-5 keedetud kartulit)
50 g sinki
70 g riivitud juustu
3-4 sl Smetana hapukoort
soola-pipart
maitserohelist (rohelist sibulat, tilli vm)
määrimiseks muna
Tükelda sink väiksemateks kuubikuteks ja prae kergelt läbi. Sega praetud sink kartulipüreega, lisa juurde riivitud juust, hapukoor ning maitseroheline. Maitsesta veidikese soola-pipraga.
Rulli tainas ristkülikukujuliselt lahti, lõika pikkupidi pooleks, nii et saad kaks pikemat ristkülikukujulist taignaplaati. Tõsta ühe taignariba keskele täidist, keera taignaservad üksteise peale, nii et saad pika vorsti. Tõsta rulli lõikekoht allapoole, lõika 4 cm laiusteks pirukateks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee sama teise taignapoolega. Määri pirukaid pealt lahtiklopitud munaga.
Küpseta 10-15 minutit 200-kraadises ahjus kuni pirukad on pealt kuldsed.
Liisi, need (õigemini siis see originaalvariant "Galina kartulipirukad") on aastaid lemmikuks olnud, retsept oli ka mu roosas kokaramatus. Tellisin neid Edinburghis Galina käest igaks suuremaks koosviibimiseks 🙂
Olen ka roosast kokaraamatust neid pirukaid piilunud, kusjuures alati kui vaja miskit kindlasti õnnestuvat rooga valmistada, siis võtan esimesena kätte Nami-Nami kokaraamatu.