Kodused lihapirukad

Väikesed kodused lihapirukad. Hakklihatäidise jaoks keetsin ma hakkliha tavapärase praadimise asemel, sest keetes jääb hakkliha pehmem ja mahlasem. Suitsuvorst või -peekon annab täidisele suitsusema maitse. Kõige maitsvam on lihapirukaid haugata kuuma puljongi kõrvale. Lihapirukad


umbes 35 tükki


Tainas:
50 g presspärmi
0,5 dl käesooja vett
100 g sulatatud võid
3 dl toasooja piima
1 tl soola
500-600 g nisujahu


Täidis:
60 g suitsuvorsti või 100 g suitsupeekonit
120 g hakkliha
100 g keedetud riisi
2 keedetud muna
2 sl röstitud sibulahelbeid
200 g hapukoort
soola-pipart 


Taigna jaoks lahusta pärm käesoojas vees. Lisa juurde sulatatud või ja piima segu. Maitsesta soolaga. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taina. Kata kauss rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida kuni tainas on kahekordne.


Täidise jaoks keeda hakkliha kuni see omandab halli värvuse, kurna. Prae kergelt läbi hakitud suitsuvorst või -peekon. Sega omavahel hakkliha, praetud suitsuvorst või -peekon, keedetud riis, hakitud keedetud munad, sibulahelbed ja hapukoor. Maitsesta soola-pipraga.


Sõtku pärmitainas jahusel laual kergelt läbi ja rulli õhukeseks. Aseta tainale 1 teelusika jagu täidist, keera peale teine taignaserv, vajuta sõrmedega kinni ja lõika klaasi serva abil välja. Aseta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta 220 kraadises ahjus 10-15 minutit kuni pirukad on pealt kuldsed.12 thoughts on “Kodused lihapirukad”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga