Martsipani-juustukook mooniseemnetega
Martsipani-juustukook sobib hästi lihavõttelaua kaunistamiseks – on ju selles kasutatud kreemjat toorjuustu, kollaseid talumune ja kevadiselt rohelist pistaatsiamassi. Mooniseemned on lihtsalt toredad ja krõmpusvad mõnusalt.
Kasutades rohelist pistaatsiamassi, on tulemuseks kaunis heleroheline kook, aga igati sobib ka tavaline martsipan. Tavaline martsipan eelnevalt riivida ja seejärel segada täidise hulka.
Põhjaks kasutasin ära pooliku müslipaki, müsli asemel aga sobivad ka küpsised, üldjuhul kasutatakse digestive küpsiseid.
Kasutades rohelist pistaatsiamassi, on tulemuseks kaunis heleroheline kook, aga igati sobib ka tavaline martsipan. Tavaline martsipan eelnevalt riivida ja seejärel segada täidise hulka.
Põhjaks kasutasin ära pooliku müslipaki, müsli asemel aga sobivad ka küpsised, üldjuhul kasutatakse digestive küpsiseid.
Martsipani-juustukook mooniseemnetega
150 g müslit
50 g võid
740 g toorjuustu
2 muna
1 dl suhkrut
200 g Odense pistaatsiamassi või tavalist riivitud martsipani
1 sidrun
3 sl mooniseemneid
Sega müsli sulatatud võiga. Suru 20 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja.
Sega toasooja toorjuustu hulka munad ja suhkur. Lisa pistaatsiamass, sidruni riivitud koor ja mahl ning mooniseemned. Vala mass müslipõhjale. Küpseta 165-kraadises ahjus 55 minutit.
Lase jahtuda, kata pealt fooliumiga ja lase järgmise päevani külmkapis taheneda.
Nii armas! 🙂
Tõsiselt isuäratav! Ma hakkasin juba põhja tegema, aga kahtluseuss kripeldab, kas tõesti mahub see 1,5 kg kook 20 cm läbimõõduga vormi ära?
Annushka, ilusti mahub vormi. Toorjuust ju ei kerki kohevaks.
Panin ahju, aga mul oli 400 g toorjuustu pluss 200 g kohupiima, suhkru jätsin ära, sest martsipani oli 50g rohkem (ja riivida mul ei õnnestunud, seega üsan suured tükid jäid), samas sidrun oli päris suur, nii et jään põnevusega ootama, kas tuleb ikka söödav! Tänud igatahes! 🙂
annushka, ootan kindlasti tagasisidet, kuidas kook õnnestus !
Aitäh, tõesti väga hea tuli! Just magusa ja hapu tasakaal oli minu jaoks ideaalne. Teine kord küpsetan ehk 10 min vähem – ma tavaliselt juustukooke hoian ahjus 30-40 min ja pärast lasen ahjus lahtise uksega jahtuda.
Rõõm kuulda, et kook ikkagi õnnestus 🙂 Jah, ahjud on erinevad ja seetõttu võib täpne küpsetusaeg varieeruda.