Martsipani-juustukook mooniseemnetega

Martsipani-juustukook sobib hästi lihavõttelaua kaunistamiseks – on ju selles kasutatud kreemjat toorjuustu, kollaseid talumune ja kevadiselt rohelist pistaatsiamassi. Mooniseemned on lihtsalt toredad ja krõmpusvad mõnusalt.
Kasutades rohelist pistaatsiamassi, on tulemuseks kaunis heleroheline kook, aga igati sobib ka tavaline martsipan. Tavaline martsipan eelnevalt riivida ja seejärel segada täidise hulka.
Põhjaks kasutasin ära pooliku müslipaki, müsli asemel aga sobivad ka küpsised, üldjuhul kasutatakse digestive küpsiseid.

Martsipani-juustukook mooniseemnetega

150 g müslit
50 g võid

740 g toorjuustu
2 muna
1 dl suhkrut
200 g Odense pistaatsiamassi või tavalist riivitud martsipani
1 sidrun
3 sl mooniseemneid

Sega müsli sulatatud võiga. Suru 20 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja.
Sega toasooja toorjuustu hulka munad ja suhkur. Lisa pistaatsiamass, sidruni riivitud koor ja mahl ning mooniseemned. Vala mass müslipõhjale. Küpseta 165-kraadises ahjus 55 minutit.
Lase jahtuda, kata pealt fooliumiga ja lase järgmise päevani külmkapis taheneda.



7 thoughts on “Martsipani-juustukook mooniseemnetega”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga