Peedisupp
Mulle väga meeldib peedi-küüslaugusalat, aga tihtpeale jäävad keedetud peedid peale seda külmkappi seisma. Sama lugu on selleriga, mida üldjuhul kasutan salatis 1-2 vart. Sel puhul on hea võimalus kappi seisma jäänud aedviljad supiks keeta.
Maitselt magushapu nagu klassikaline borš, aga ilma lihata ning valmib kiiresti ja lihtsalt.
Maitselt magushapu nagu klassikaline borš, aga ilma lihata ning valmib kiiresti ja lihtsalt.
Peedisupp
6 sööjale
500 g keedetud peeti
1 sibul
2 porgandit
2 sellerivart
300 g (punast) kapsast
1 loorberileht
3-4 musta pipra tera
1-1,5 l aedviljapuljongit
2 sl sidrunimahla
suhkrut
soola
serveerimiseks toorjuustu või hapukoort ja maitserohelist
Puhasta köögiviljad ja tükelda ribadeks. Kuumuta potis õli, pruunista köögiviljaribasid mõned minutid. Lisa kuum puljong, loorberileht ja pipraterad ning keeda tasasel tulel 20-30 minutit kuni köögiviljad on pehmed. Maitsesta supp sidrunimahlaga, timmi hapusust suhkruga.
Serveeri hapukoore või toorjuustu ning maitserohelisega.
Teen seda suppi juba teist korda. Kartuli ja liha puudumine teeb sellest ideaalse kerge õhtusöögi peale mida pole tükk kookigi patt 🙂