Kruubihautis kanaga

Homme tutvustab Riigikantselei uut mobiilirakendust Rahvakalender, mis jagab muu meeleoluka informatsiooni hulgas nii kasulikke näpunäiteid, kuidas vanarahva kommetest tänapäeval rõõmu tunda, kui ka põnevaid soovitusi, mida tähistamise tarbeks ette võtta. Näiteks soovitatakse kiiresti küpsetada hiigelsuuri kukleid, sest vastlapäeval hakkab paastuaeg 🙂 

Vaata Rahvakalendrit täpsemalt  siit.  

Kana-kruubipada. Retsept & foto Liisi Laanemäe

Kuigi kruubitoidud on minu suured lemmikud, siis tundub odrakruup tänapäeval pigem alahinnatud toiduaine, mida menüüdes just eriti tihti ei kohta. Ehk peitub asi pikas valmimisajas – kruup tahab ju eelnevat leotamist või siis pikemat keetmisaega. Samas on mõnus selline potitäis ahju tõsta ja sel ajal millegi muu toredaga tegeleda, näiteks raamatulugemisega, kuni toit end valmis küpsetab.

Pikalt hautades saab kruupidest tõeline piduroog, mis sobib homme, vastlapäeval, lauale tõsta. Pikka liugu ja maitsvaid vastlaid!


Kruubihautis kanaga


4 sööjale

4 kana kintsulihatükki (kondita)
1 sibul
2 porgandit
1 paprika
4 dl odrakruupi
6 dl kanapuljongit
soola-pipart
mõned oksad rosmariini
1 sl kuivatatud tüümiani

Puhasta ja tükelda sibul, porgandid ja paprika. Pruunista kanatükke õlis, tõsta suuremasse ahjuvormi. Lisa pannile tükeldatud köögiviljad, hauta mõni minut. Loputa kruubid voolava vee all, lisa pannile köögiviljade juurde, pruunista veidi, maitsesta soola-pipra ja maitseainetega. Vala kruubid koos köögiviljadega ahjuvormi broilerikoibade juurde, vala peale kuum kanapuljong.
Kata vorm fooliumiga või kaanega, küpseta 200-kraadises ahjus 1-1,5 tundi, kuni kruubid on valmis. Vajadusel lisa puljongit.

Kana-kruubipada. Retsept & foto Liisi Laanemäe


2 thoughts on “Kruubihautis kanaga”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga