Kõrvitsa-kreemsupp kukeseentega

Kahtlemata leiab siit blogist kõige enam suppe, mille tooraineks on kõrvits. No niivõrd lihtne on võtta sügavkülmast kõrvitsapüreed, sulatada, lisada rammusat koort juurde ja maitsev kõhutäide ongi valmis.

Niisamuti leidis oma lõpu viimane ports kõrvitsapüreed, lisandiks väikesed kukeseened. Väga maitsev, süües meenub tahtmatult hilissuvine külluslik aia- ja metsasaaduste. Mis omakorda tuletab meelde, et sel aastal tahan kindlasti ka ise kõrvitsaid kasvatada. Seniks aga ootame kevadet…

Kõrvitsa-kreemsupp kukeseentega

4-6 sööjale

1 kg kõrvitsat (või 500 g kõrvitsapüreed)
1 sibul
75 g võid
300 ml köögiviljapuljongit
400 g kohvikoort
sidrunimahla
soola-pipart
200 g kukeseeni

Puhasta kõrvits, lõika väiksemateks tükkideks. Puhasta ja haki sibul. Kuumuta paksupõhjalise poti põhjas 1-2 sl võid, lisa sibul ja kuumuta kuni sibul on muutunud klaasjaks. Lisa kõrvitsakuubikud ja puljong ning keeda madalal kuumusel kuni kõrvits on pehme. Püreesta ja lisa rõõsk koor. Lase uuesti keema, maitsesta sidrunimahla ja soola-pipraga.
Sulata pannil 2-3 sl võid ja kuumuta kukeseened kiirelt läbi, maitsesta musta pipraga.
Serveerimisel puista kukeseened supile, soovi korral lisa hakitud tilli.Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga