Tomatine pelmeenivorm
Tomatise pelmeenivormi retsepti leiab ka ajakirja Maret aprillikuu numbrist.
Tomatine pelmeenivorm
4-6 sööjale
1 pakk (350 g) minipelmeene
1 sibul
2 sellerivart
1 paprika
2 küüslauguküünt
400 g purustatud tomateid
1 dl vett
1 sl suhkrut
1 sl kuivatatud tüümiani
väike punt hakitud basiilikut
soola-pipart
100 g Valio Forte juustu
praadimiseks õli
Haki sibul, seller, paprika ja küüslauk. Kuumuta pannil õli ja kuumuta köögivilju madalal kuumusel 7-8 minutit. Lisa juurde küüslauk, purustatud tomatid, suhkur, kuivatatud tüümian ja hakitud basiilik. Lisa veidi vett, maitsesta soola-pipraga ja hauta kastet madalal kuumusel 20 minutit.
Samal ajal keeda pelmeenid vastavalt pakil toodud juhendile.
Tõsta keedetud pelmeenid ahjuvormi, vala peale tomatikaste ja puista peale riivitud juust. Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit kuni juust on pruunistunud. Enne serveerimist lase 10 minutit taheneda.
Ilus pilt! Ja Maret seekord puha tuttavaid täis 😀
Nägin seda retsepti ka juba Maretist ja isegi imestasin, et nii palju tuttavaid tegijaid 🙂
Olen varem pannud peale munade ja piimasegu ja ahju. Kunagi ei ole keetnud, milleks lisatööd?
In. – võib ka külmutatud pelmeenid panna, aga sel juhul tuleks küpsetusaega pikendada 30 minutini.