Kapsarullid
Isu aina kasvas nähes kui ilusaks erksalt heleroheliseks kapsalehed keetes muutusid ja kui isuäratavad need armsad kapsapätsikesed ahjuvormis välja nägid. Igaljuhul on nüüd kapsarullid meie kindlad lemmikud. Head isu!
Kapsarullid
8 tk
1 kapsapea
1 dl riisi
300 g hakkliha
1 sibul
3 sl hapukoort
soola-pipart
veidi võid
Eemalda kapsapealt ettevaatlikult lehed. Kasta lehed mõneks minutiks kuuma vette kuni need on pehmenenud. Tõsta jahtuma.
Keeda riis pehmeks. Prae pannil sibul ja hakkliha, lisa juurde riis, hapukoor ja maitsesta soola-pipraga (maitsesta julgelt!).
Tõsta igale kapsalehele veidi täidist. Tõsta kapsalehe küljed täidise peale ja keera siis rulli. Tõsta kapsarullid ahjuvormi. Puista peale mõned võitükid ja küpseta 200 kraadi juures 20 minutit kuni kapsarullid on pealt pruunistunud.
… suu hakkab vett jooksma… !
Minu emalt saadud nipp on veel see, et kapsalehtedelt enne kuuma vette kastmist võvad rootsud veidi õhemaks lõigata. Siis ei lähe ükski kapsaleht ka kindla peale rullides katki.