Kapsarullid

Turuletil olid nii ilusad väikesed kodumaised värsked kapsapead müügil ja mu esimene ja ainus mõte neist kapsarulle valmistada. Kuni selle hetkeni ei tahtnud ma kapsarullide valmistamisest tegelikult  midagi kuulda ja veelvähem neid veel süüa. Maitsemeeltes oli kapsarullidest lihtsalt niivõrd ebameeldiv mälestus, et aastaid ei ole ma neid söönud. Ja nüüd siis järsku käis mingi plõks.

Isu aina kasvas nähes kui ilusaks erksalt heleroheliseks kapsalehed keetes muutusid ja kui isuäratavad need armsad kapsapätsikesed ahjuvormis välja nägid. Igaljuhul on nüüd kapsarullid meie kindlad lemmikud. Head isu!

Kapsarullid

8 tk

1 kapsapea
1 dl riisi
300 g hakkliha
1 sibul
3 sl hapukoort
soola-pipart
veidi võid

Eemalda kapsapealt ettevaatlikult lehed. Kasta lehed mõneks minutiks kuuma vette kuni need on pehmenenud. Tõsta jahtuma.
Keeda riis pehmeks. Prae pannil sibul ja hakkliha, lisa juurde riis, hapukoor ja maitsesta soola-pipraga (maitsesta julgelt!).
Tõsta igale kapsalehele veidi täidist. Tõsta kapsalehe küljed täidise peale ja keera siis rulli. Tõsta kapsarullid ahjuvormi. Puista peale mõned võitükid ja küpseta 200 kraadi juures 20 minutit kuni kapsarullid on pealt pruunistunud.



2 thoughts on “Kapsarullid”

  • Minu emalt saadud nipp on veel see, et kapsalehtedelt enne kuuma vette kastmist võvad rootsud veidi õhemaks lõigata. Siis ei lähe ükski kapsaleht ka kindla peale rullides katki.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga